Adriaan K. (80) licht stel op voor 400.000 euro in "Stegeman op de Bres"

Media door Elsemieke

Alberto Stegeman is sinds kort weer op de buis met een nieuw programma over oplichting. Zondagavond was het de beurt aan Adriaan K., die Adri en Cees een dikke 400.000 euro afhandig heeft gemaakt. In ‘Stegeman op de Bres‘ confronteert Alberto hem met zijn daden.

Alberto Stegeman

Wanneer de 80-jarige Adriaan K. bij Adri en Cees aanklopt voor een lening om zijn uitvinding te financieren, twijfelen de twee geen moment. De man doet zich voor als wetenschapper. Hij vertelt zijn slachtoffers dat hij met zijn bedrijf bezig is met het reinigen van vervuilde grond en vervuild water. Met de uitvinding van Adriaan K. zou hij de bodem kunnen reinigen. De twee lenen Adriaan de eerste keer ongeveer 20.000 euro, maar al snel blijkt de oplichter meer geld nodig te hebben. “Wij geloofden nog steeds in de beloftes die hij deed”, vertelt het stel aan Alberto Stegeman. “Als hij het geld niet had, dan stopten de ontwikkelingen helemaal en zouden we het geld sowieso niet terugkrijgen.”

In zijn blootje

Wanneer Adriaan K. voor de zoveelste keer bij Cees op zijn werk langskomt om hem om meer geld te vragen, is Cees het zat. “Ik zei tegen hem: ‘Er komt geen geld, je staat voor lul." Iets wat de toen 76-jarige Adriaan K. letterlijk nam. Hij liet echt zijn broek zakken. “En nu sta ik voor lul, zei hij.” Wanneer Alberto Stegeman hem uiteindelijk in de uitzending vraagt waar het geld is, blijft hij liegen. Uiteindelijk geeft hij toch maar toe dat het geld er niet meer komt. “Ik ben al dat geld kwijt. Ik slaap er slecht van."

De schatting is dat Adriaan K. in totaal ruim een miljoen euro uit de zakken van zijn slachtoffers heeft geklopt. De man gaat gewoon door met zijn oplichtingspraktijken. Zo geeft hij nog steeds netwerklezingen en is hij gespot op netwerkborrels. Een politie-onderzoek naar Adriaan K. moet ervoor zorgen dat hier binnenkort een einde aan komt.