Zit je vast in een situationship? Dit is hoe je hier weer uit komt

Relaties door Maya Luz

Stel, je bent met iemand aan het daten. Jullie hebben het ontzettend leuk samen en zien elkaar regelmatig. Dit is al een tijdje gaande, maar jullie hebben jullie relatie nog niet officieel gemaakt. De kans bestaat dat je in een situationship bent beland. Wil jij hier graag uitkomen en een relatie aangaan met die persoon? Dit is hoe je dat doet!

Lees ook: Lange relatie saai? Met deze originele dates verras jij je partner

Wanneer zit je in een situationship?

Een situationship is heel simpel gezegd: een relatie die aanvoelt als een serieuze relatie, maar die geen label heeft. Jullie behandelen elkaar als een partner, maar dit zijn jullie officieel niet. Je zit tussen een vriendschap en een relatie in. Dit kan erg verwarrend zijn. Want wat zijn jullie nou eigenlijk? Een situationship is anders dan friends with benefits, bij een situationship is er namelijk meer aanwezig dan enkel seksuele aantrekkingskracht. Er is meer tussen jullie, maar een label komt er maar niet. Zo kom je uit deze situatie.

Ga op meer intieme dates

Als je in een situationship zit, zien jullie elkaar waarschijnlijk regelmatig. Jullie spenderen tijd met elkaar, maar gaan waarschijnlijk niet echt op dates. Stel daarom eens voor om samen op date te gaan. Door dit soort dingen te gaan doen, gaat het voor de ander steeds meer voelen alsof jullie een relatie hebben en zullen ze misschien sneller de overstap willen maken. Maak tijd voor elkaar en doe dingen die jullie allebei leuk vinden. Zo leren jullie elkaar beter kennen en versterkt jullie band.

Praat meer over gevoelens

In jullie connectie zijn er hoogstwaarschijnlijk gevoelens aanwezig. Als je wil dat jullie een koppel worden, is het goed om deze gevoelens bespreekbaar te maken. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Je kunt daarom ook op subtiele manieren je gevoel voor de ander ter sprake brengen. Ook al is een serieus gesprek voeren uiteindelijk wel het beste. Dan weten jullie allebei waar jullie staan binnen deze connectie en kunnen jullie hopelijk een keuze maken. Laat ook aan de ander weten wat jij graag wil. Vertel ze dat je graag een volgende stap wil zetten. Je kunt maar beter direct duidelijk zijn, voordat je situationship nog langer duurt. 

Stel je partner voor aan je vrienden

Als je een relatie met iemand wil, is het goed om deze persoon te betrekken in je leven. Door je partner voor te stellen aan je vrienden, worden ze onderdeel van jouw inner circle. Deze persoon heeft een plekje in jouw wereld nu. Hierdoor gaat deze persoon zich hopelijk steeds comfortabeler voelen over het idee van een relatie met jou aangaan.

Geef de ander een ultimatum

Als je geen andere uitweg meer ziet, kun je ervoor kiezen om de ander zelf de keuze te laten maken. Geef ze een ultimatum: jullie worden een stel, of jullie gaan uit elkaar. Als je geen tijd meer wil spenderen in een situationship, is het helemaal niet erg om er een beetje druk achter te zetten. Je verdient het om te weten waar je aantoe bent. Als de ander geen keuze kan maken, dan is dat voor jou een teken dat deze connectie misschien niet de moeite waard is. Dan kun je er beter een punt achter zetten, hoe moeilijk dat ook kan zijn. Soms moet je goede dingen opgeven, om ruimte te maken voor iets geweldigs.

Lees ook: Datingapp red flags waarvoor je direct moet wegrennen