Met deze tips pak jij cadeautjes in als een pro

Cadeaus & hebbedingetjes door Chloe

We kijken met z'n allen natuurlijk enorm uit naar de kerstdagen, maar als er iets is waar we geen zin in hebben is het wel cadeautjes inpakken.

Dit kost altijd meer tijd dan gehoopt en pakt nooit uit zoals gehoopt (pun intended). Gelukkig hebben wij wat handige tips voor je waarmee je cadeautjes inpakt als een pro.

Cadeautjes inpakken met een lastige vorm

Een doosje inpakken is natuurlijk vrij simpel, maar als iets een gekke vorm heeft kan het best een uitdaging worden. Een tube douchegel of een vaas is een stuk ingewikkelder. Gelukkig hebben we ook daar een handige oplossing voor. Je kan met cadeaupapier namelijk ook heel simpel zelf een cadeauzakje maken. Leg simpelweg het cadeau op een vel papier en vouw twee strakke lijnen aan de zijkant. Plak deze vast en zorg dat het cadeau er niet strak in verpakt is. Nu even dichtmaken aan de boven- en onderkant en je bent klaar.

Versiering

Als jij geen ster bent in cadeautjes inpakken, dan heb je afleiding nodig van je gescheurde papier en niet strakke vouwen. Gelukkig kan dat heel makkelijk met wat mooie decoratie. Denk aan linten, strikjes, mini kerstballen, dennentakken en andere kerstdecoratie. Met een beetje creativiteit ziet niemand meer dat er eigenlijk al een gat in het papier zat.

Zelf versieren

Als je geen kerstdecoratie in huis hebt en weer te laat bent begonnen met inpakken kan je natuurlijk ook zelf het cadeautje versieren. Teken er bijvoorbeeld op, gebruik leuke stickers of mooie washitape. Zo ziet een cadeautje er al gelijk een stuk feestelijker uit.

Cadeauzakjes en - tasjes

Ben jij nou echt een ramp met het inpakken van cadeaus en krijg je al paniek als je er aan denkt? Dan zijn er gelukkig ook nog cadeautasjes en -zakjes waar je gebruik van kunt maken. Dit is wel een stuk duurder, maar zal je een hoop tijd en stress besparen. Tegenwoordig zijn er genoeg leuke cadeautasjes te koop dus ziet ieder cadeautje er toch nog uniek uit.