Met deze trucjes ziet je kerstboom er een stuk voller uit

Wonen door Chloe

Heb jij een mooie kerstboom uitgezocht, maar vind je hem er na het versieren toch nog een beetje karig uitzien? Dan baal je misschien dat je geen andere hebt gekozen. Er had namelijk wel wat meer volume in gemogen. Gelukkig kan je dat heel makkelijk oplossen. Met deze trucjes ziet je kerstboom er namelijk een stuk voller uit.

Neem de tijd voor je neppe boom

Heb jij een neppe kerstboom thuis en lijkt hij dit jaar minder vol te zijn? Dan komt dat natuurlijk niet omdat de naalden zijn uitgevallen. Als je een mooie volle kerstboom wilt moet je echt even de tijd nemen voor het opzetten. Alle takken kan je mooi in model brengen en goed uit elkaar trekken waardoor de boom al een stuk voller lijkt. 

Slingers

Naast wat leuke kersthangers, kan je natuurlijk ook wat leuke kersthangers in de boom hangen. Dat ziet er niet alleen extra feestelijk uit, maar zorgt ook voor meer volume in je boom. Je hebt tegenwoordig slingers in alle kleuren dus je vindt er vast wel één die mooi past bij jouw verzameling kerstballen. Slingers zijn ideaal om de kale plekken van je boom te verbergen.

Variatie in decoratie

Heb jij één kleur ballen in je boom hangen die allemaal rond zijn? Dan ziet je boom er al snel een beetje karig uit. Voeg daarom nog wat andere kersthangers toe. Andere kleurvariaties, vormen en materialen kunnen al een enorm verschil maken.

Kerstverlichting

Natuurlijk kennen we allemaal de standaard kerstverlichting, maar je hebt nog zo veel meer mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor lampjes met een leuke vorm of grotere bolletjes. Zo heb je met alleen de kerstverlichting al een heel groot deel van je boom versierd.

Versier dichter bij de stam

Wanneer we de kersboom gaat optuigen zijn we geneigd om alle kerstversiering allemaal aan de puntjes van de takken op te hangen. Hierdoor kan je boom alleen al snel wat kaal ogen. Zorg er dus ook voor dat je wat dieper in de boom wat kerstversiering hangt. Op deze manier creëer je meer diepte en een vollere boom.