Waarom het nooit te laat is om je dromen achterna te gaan

Vrije tijd door Zita

De één droomt ervan om de wereld over te reizen, de ander om advocaat te worden en een ander om in Hollywood acteur te worden. Je hoort vaak om je heen dat je je dromen achterna moet gaan. Wanneer je ouder wordt, voelt het misschien alsof je die dromen niet meer achterna gaat als het nog niet is gelukt. Maar niets is minder waar. Het is namelijk nooit te laat om je dromen achterna te gaan.

Leef je mooiste leven

Veel mensen leven een leven dat ze eigenlijk niet honderd procent leuk vinden. Ze zitten vast aan een baan die ze niet leuk vinden of ze zitten in een relatie waarin ze niet helemaal gelukkig zijn. Bij veel mensen is er iets wat ze tegenhoudt om hun mooiste leven te leven. Wat zou je écht graag willen als dit morgen uit zou komen? Als je antwoord weet op die vraag, ga je die droom achterna. Iedereen heeft wel een bepaalde droom of ambitie, maar niet iedereen gaat deze achterna. Wat is het ergste dat er kan gebeuren?

Meningen van anderen

De meeste mensen zijn bang om op latere leeftijd hun droom achterna te gaan. Waarom? Voornamelijk door de meningen van anderen. Wat zouden zij denken als ik mijn baan opzeg en voor iets anders ga? Dit is alleen heel zonde, want je leeft je leven niet voor de ander, maar voor jezelf. Alles wat je doet, doe je voor jezelf. Probeer die meningen van anderen (als die er al zijn) te negeren. Je wil tenslotte alleen mensen om je heen die jouw dromen supporten.

Waarom is het nooit te laat?

Je hebt maar één leven. Het zou toch zonde zijn als je dat ene leven leeft in iets waar je niet honderd procent achterstaat. Of je nu twintig of tachtig jaar bent, doe datgene wat je gelukkig maakt. Maar, alleen met de juiste mindset lukt het ook om deze dromen na te jagen. Het is dus wel belangrijk dat je volledig gelooft in deze droom en ook gelooft dat deze droom uitkomt.

Risico’s

Soms geeft het najagen van je droom risico’s, maar risico’s zijn er om te nemen in het leven. Het is spannend, maar in de meeste gevallen krijg je er een prachtig leven voor terug. Ook wanneer je al op latere leeftijd bent is het dus niet te laat om jouw dromen na te jagen.