De leukste steden om je kerstinkopen te doen

Vrije tijd door Chloe

De kerstdagen komen eraan en dus moeten we gaan nadenken over wat we onze dierbaren cadeau gaan doen. Natuurlijk kan je veel online bestellen, maar een dagje kerstinkopen doen in de stad is natuurlijk veel leuker. In deze leuke steden slaag je sowieso voor je kerstinkopen.

Maastricht

Als er een stad in Nederland is waar je goed je kerstinkopen kunt doen is het wel Maastricht. In deze stad vind je alle grote winkels, maar ook leuke concept stores. En dat is niet alles, want je vindt er ook een enorme kerstmarkt. Genoeg te shoppen dus.

Londen

Wil jij dit jaar je kerstinkopen over de grens doen? Dan is Londen the placet o be. Deze stad is in de decembermaand volledig omgetoverd tot prachtige kerststad. Met meerdere kerstmarkten in de stad en verlichte winkelstraten kan je hier je geluk niet op.

Lille

Deze Franse stad wordt ook wel klein Parijs genoemd. En het voordeel is dat Lille vlak over de Belgische grens ligt. Vanaf Utrecht is het nog geen drie uur rijden. Het leuke is dat je ook veel Belgische invloeden hebt in deze stad. Je vindt er een enorm overdekt winkelcentrum met alle grote winkels die je maar kan wensen en in het oude centrum barst het van de leuke boetiekjes. Alles wat je nodig hebt dus.

Antwerpen

Antwerpen is rond de feestdagen extra gezellig. Van sfeervol verlichte straten tot glühwein op iedere hoek: deze stad heeft het allemaal. En natuurlijk is deze stad ideaal om je kerstinkopen te doen. Het is namelijk hartstikke dichtbij.

Den Haag

Deze Nederlandse stad is perfect om dit jaar je kerstinkopen te doen als je niet de grens over wilt. Het centrum zit vol met leuke winkels en boetiekjes en ook hier vind je een gezellige kerstmarkt met leuke hebbedingetjes. Ben je nog niet uitgeshopt? Dan kan je ook nog richting het Westfield Mall of the Netherlands om de hoek in Leidschendam. Dit is het grootste overdekte winkelcentrum van ons land en hier zal je gegarandeerd slagen.