Dit gaat er veranderen in het nieuwe seizoen van Kopen Zonder Kijken

Media door Elsemieke

Kopen Zonder Kijken is ongeveer hét programma wat heel Nederland elk seizoen aan de stoel gekluisterd houdt. In het programma van RTL kopen stellen blind een huis, met hulp van presentator Martijn. En laat hij nu net een boekje open hebben gedaan over het volgende seizoen.

Dit gaat er veranderen in het nieuwe seizoen van Kopen Zonder Kijken

Iedereen wil terecht in een karakteristiek huis met tuin op het zuiden. En dat allemaal in de hipste wijk van de stad, liefst met vier slaapkamers, maar een woning vinden is tegenwoordig allesbehalve makkelijk. Na vijf seizoenen is het nog altijd aan Martijn Krabbé en zijn team om een huis voor de kandidaten te vinden. Nu het zesde en zevende seizoen al in de maak gaat er wel het een en ander veranderen.

Martijn Krabbé verklapt geheim van huwelijk met Deborah: "zo simpel"

Aan Aran on Tour vertelt Martijn dat de voorbereidingen voor het zevende seizoen in volle gang. Het zesde seizoen van Kopen Zonder Kijken is al bijna klaar, het zevende moet in het voorjaar van 2024 op de buis komen. "Het zevende seizoen wordt heel anders omdat de markt totaal aan het veranderen is. "De rente is gewoon heel erg aan het stijgen, de hypotheekrente is aan het stijgen. Dus je hebt hogere maandlasten, dan ga je ook minder lenen. Er is een enorme inflatie."

Heel erg gelukkig

Ook zijn de huizenprijzen enorm aan het zakken. "Dat er straks een telefoontje komt van de deelnemers met: Bob er moet geld af. Of laat de verbouwing maar helemaal zitten. We weten nog niet zo goed wat er gaat gebeuren", meent Martijn. "Ik vind het het mooist als mensen aan het einde gewoon heel erg gelukkig zijn."