Rechter beslist: Glennis Grace krijgt 200 uur taakstraf voor vechtpartij in Jumbo

Media door Elsemieke

Glennis Grace (44) is veroordeeld tot 200 uur taakstraf voor het geweldsincident in de Jumbo in februari van dit jaar. Glennis heeft zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging in groepsverband. 

Glennis Grace moet 200 uur taakstraf doen

“Ik ben gewoon blij dat het nu voorbij is, er valt wel iets van m’n schouders af”, zegt Glennis Grace na de zitting in de rechtank. Vandaag moest ze voor de rechter verschijnen. “Ik accepteer alles wat mij is verteld en hopelijk kan ik nu gewoon weer door.” De rechter veroordeelde Glenda Batta, zoals de zangeres echt heet, woensdag tot een taakstraf van 200 uur. Ze is schuldig bevonden aan openlijke geweldpleging, maar werd vrijgesproken van mishandeling en bedreiging. Vier medeverdachten in de zaak zijn veroordeeld tot taakstraffen van 50 tot 200 uur.

Platte hand

Glennis' zoon had in februari van dit jaar in de Jumbo in Amsterdam een elektronische sigaret gerookt, waarna hij zich verzette toen hij de winkel uit werd gezet door medewerkers. Glennis en haar vrienden kwamen daarom later op de avond verhaal halen. Op basis van de camerabeelden stelt de rechtbank vast dat Glennis een slachtoffer een duw heeft gegeven. Glennis zou een medewerker met een platte hand hebben geduwd, ook zou ze hem een knietje hebben gegeven. De andere verdachten in de zaak krijgen een taakstraf tussen de 50 en 200 uur.