OM: Glennis Grace moet één maand voorwaardelijk en 200 uur werkstraf krijgen

Media door Elsemieke

Glennis Grace (44) stond gisteren naar aanleiding van een ruzie in de Jumbo van afgelopen februari voor de rechter. Volgens recente camerabeelden was het Glennis die de eerste trap uitdeelde. De zangeres moet als het aan het OM ligt een maand voorwaardelijk krijgen én 200 uur werkstraf.

Glennis Grace hoort één maand voorwaardelijk en 200 uur werkstraf tegen zich eisen

"Zij heeft het initiatief genomen om naar de supermarkt te gaan,” zei de officier van justitie gisteren in de rechtbank. "Haar zoon had slechts oppervlakkige schaafwonden, haar reactie is daarom niet te begrijpen. Zij deelde ook de eerste klap uit. Er is geen steun voor haar bewering dat ze werd uitgelachen.” De officier van justitie heeft tegen Glennis Grace dan ook een werkstraf van tweehonderd uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand geeist voor het geweldsincident in de Jumbo in februari. 

Openlijke geweldpleging

Haar ex-vriend Dion K. hoorde dezelfde straf eisen. Twee andere verdachten, mensen die samen met Glennis van geweldpleging worden verdacht - hoorden werkstraffen van 200 en 150 uur tegen zich eisen. Tegen een vijfde verdachte is ook een werkstraf geëist van 150 uur plus twee maanden cel omdat hij in een proeftijd zat voor een eerder feit. De zoon van Glennis zou tegen de supermarktmedewerkers hebben gezegd: "Je krijgt twee kogels door je kop. Wacht maar. Ik kom met meer mensen terug."

Slachtoffers

Op 9 november doet de rechter uitspraak. "Ik hoop gewoon dat dit het laatste stukje is van alles wat er is gebeurd", zei Glennis Grace na afloop van de zitting. "Ik hoop dat de slachtoffers hun leven weer op kunnen bouwen, stap voor stap. En dat hoop ik ook voor mezelf, eerlijk gezegd." Donderdag moet de zangeres weer voor de rechter in Amsterdam verschijnen, maar dan als begeleiding van haar zoon. Ook hij wordt verdacht van geweldpleging in de Amsterdamse supermarkt, net als zijn vijftienjarige vriend. Die zitting vindt achter gesloten deuren plaats omdat de jongens minderjarig zijn.