De domste dingen die mensen zeggen tegen cassières

Werk & studie door Chloe

Veel van ons hebben vroeger als bijbaantje achter de kassa gezeten in de lokale supermarkt. En ook achter de kassa werden we soms vol verbijstering achtergelaten. Van gekke opmerkingen tot cliché grappen: deze domme opmerkingen kwamen er allemaal voorbij. 

‘Ik vind het wel erg duur hoor’

Klagen over de prijs bij de kassa? Gewoon niet doen. Zij hebben de prijzen niet bedacht.

‘Ik krijg het toch niet terug van de belasting, haha’

Deze opmerking nadat er wordt gevraagd of je het bonnetje mee wilt is een absolute no-go. Deze grap komt waarschijnlijk al voor de 3e keer voorbij die dag en is gewoon niet grappig meer.

‘Dan is het zeker gratis’

Alleen maar omdat er geen prijs of barcode op staat, betekent het niet dat je het zo in je tas kunt stoppen. Gewoon even geduld.

‘Is mijn studentenkaart ook goed?’

Als je geen legitimatie bij je hebt, dan kom je niet weg met een studentenkaart, bibliotheekpas of OV. En nee, ook niet als je geboortedatum en foto erop staat.

‘Laat de 10 cent maar zitten hoor, voor in je spaarpot’

Bedankt, maar die mag ik toch niet houden. 

‘Oh, moment! Ik ben iets vergeten’

Alsjeblieft mensen, doe dit niet. Een caissière wordt er niet blij van en de mensen achter je in de rij al helemaal niet. 

‘Kun je dit briefje wisselen voor kleingeld?’

Als er iets is waar altijd een tekort aan is, dan is het wel muntgeld. Het antwoord is dus nee.

‘Ik ben al 20 hoor’

Oké prima, maar hier mag naar gevraagd worden tot je 25ste. Gewoon niet moeilijk doen dus.

‘En krijg ik nog zegels?’

Deze opmerking komt vaak al voordat de caissière überhaupt de kans heeft om te vragen of je zegels wilt. Heel even geduld, je krijgt ze echt wel.

‘Deze is in de aanbieding’

Als dat zo is, dan gaat de korting er vanzelf af. Wacht dus even tot alles gescand is. En is dit niet zo? Vraag het dan even netjes, want de kans is groot dat je je vergist. Zo niet, dan zal de cassière het verrekenen.

‘Hebben jullie dit product nog?’

Vraag dit alsjeblieft niet aan iemand achter de kassa. De caissière kan echt niet zomaar weg daar. In de winkel lopen vaak genoeg mensen rond die je verder kunnen helpen.

‘Krijg ik geen zegels? Wat flauw zeg’

Als je zegels krijgt bij iedere €15,- en je moet €13,50 betalen, dan krijg je inderdaad geen zegels. Als je graag een zegel wilt, dan zul je er toch nog iets bij moeten kopen.