Heftig: Vader Doutzen en Rens Kroes plotseling overleden

Celebs door Elsemieke

Johan Kroes, de vader van de zussen Rens en Doutzen, is plotseling overleden. Rens schrijft een emotionele post op Instagram met een oude foto van zichzelf met haar vader.

Op de foto is te zien hoe Rens als klein meisje op de schoot van haar vader zit. "Zo plotseling naar het licht. Je had de rol als heit om mij te laten voelen hoe het is om in mijn eigen droomwereld te zitten en hoe eenzaam het kan zijn als je niet eerlijk naar jezelf bent", schrijft ze bij de foto. "Je hebt meegeholpen om mij hieruit te halen. En doordat ik die zwaarte los kon laten, liet ik jou los. Toen was er ruimte en alleen maar liefde. Heel veel liefde. Ik voel het." Ze eindigt haar bericht met wat zinnen in het Fries. "Dankjewel lieve vader, onze vader, onze heit Johan Kroes." Veel bekende vrienden wensen Rens en Doutzen veel sterkte onder de post.

Afkickkliniek

Johan was in de jaren 70 professioneel schaatser en ook zijn vrouw Geartsje maakte carrière als schaatster. Doutzen wilde dat ook oorspronkelijk, maar toen ze ontdekt werd als model besloot ze zich daarop te focussen. Eerder vertelde Doutzen over de chronische drank- en drugsverslaving van haar vader. "Het is heel moeilijk", vertelde ze destijds in een interview. Hij werd uiteindelijk opgenomen in een Schotse afkickkliniek. "Elk huisje heeft zijn kruisje en dit is ons kruisje", zei ze destijds.