Snel afgeleid door je telefoon? Met deze tips niet meer

Werk & studie door Chloe

Als er iets is dat ons snel kan afleiden, dan is het wel onze telefoon. Vooral als je thuiswerkt kan dit nogal ten koste gaan van je productiviteit. Je denkt even snel dat appje te beantwoorden, maar zo verlies je snel je focus. Raak jij ook snel afgeleid door je telefoon? Met deze tips is dat verleden tijd.

Zet je telefoon op stil

Dit spreekt natuurlijk voor zich, maar door het geluid van je telefoon uit te zetten raak je al veel minder snel afgeleid. Anders heb je bij iedere ‘pinggg’ de behoefte om meteen te kijken. En ja, ook als je de trilfunctie aan hebt staan geldt: uit dat ding.

Meldingen uitschakelen

Heb jij je telefoon altijd naast je laptop liggen met het scherm omhoog? Dan zal het geluid van je telefoon uitzetten niet werken. Gelukkig kan je ook je meldingen uitschakelen. Je kan alle meldingen uitschakelen, maar als je je telefoon ook voor werk gebruikt is dat niet altijd handig. Zet dan alle meldingen uit van de apps die je op dat moment niet nodig hebt.

Niet storen

Geen zin om bij iedere app elke keer je meldingen aan en uit te zetten? Dan is er nog een functie waar je gebruik van kunt maken. Zo heb je dus echt geen excuus meer om afgeleid te raken van een melding. Door de niet-storen functie krijg je nog wel meldingen binnen, maar je telefoon licht hier niet bij op. Ook kan je ervoor kiezen om sommige meldingen helemaal nooit op je vergrendelscherm te laten weergeven. Deze zijn dan alleen zichtbaar als je je telefoon ontgrendelt.

Leg je telefoon ergens anders

Heb jij je telefoon toch niet nodig tijdens het werken? Leg hem dan vooral niet in de buurt. Als hij naast ons ligt zijn we toch snel geneigd om even te kijken. Een paar minuten door Instagram scrollen en je concentratie verdwijnt als sneeuw voor de zon. Als je telefoon ver weg ligt zal je dit niet zo snel doen.

Maak er een spelletje van

Heb jij een collega die precies hetzelfde probleem heeft? Maak er dan een spelletje van. Degene die als eerste op zijn/haar telefoon kijkt trakteert op lunch. Dat is pas een goede motivatie om je telefoon links te laten liggen.