Elise voedt haar kinderen veganistisch en prikkelarm op (en Twitter gaat los)

Media door Elsemieke

in ‘Hoe Gaat Dat Bij Jullie Thuis’ is te zien hoe Elise (36) de opvoeding van haar twee kinderen op haar eigen manier aanpakt. Bij haar bewuste opvoedstijl hoort niet alleen op blote voeten lopen voor “verbinding met de natuur", maar ook speciale kinderliedjes op de afspeellijst. Ook de televisie is niet welkom. Twitter gaat los.

Elise voedt haar kinderen veganistisch en prikkelarm op 

in ‘Hoe Gaat Dat Bij Jullie Thuis’ is te zien vertelt Elise over de opvoeding van haar kroost. Ze wil haar kinderen zo min mogelijk begrenzen om ze "hun eigen ik te laten ontwikkelen.” Haar dochtertje River rent overal vrolijk doorheen zonder gecorrigeerd te worden door haar moeder. “Zij is dan wel een kind, maar eigenlijk is ze gelijk aan ons. Als ik haar dan terecht ga wijzen, heb ik het gevoel dat ik haar buitensluit.” Elise en haar vriend Ben (38) geloven dat een kind een eigen individu is. “Een kind is in ons gezin gekomen en wij als ouders zijn er om ze hier te begeleiden en niet zozeer tot een persoon te creëren.”

Rustige liedjes

Tijdens het ontwikkelen van hun eigen ‘ik’ wil ze haar dochters zo min mogelijk begrenzen. Naast de bewuste keuze om de kinderen niet met beeldschermen op te voeden, wordt ook over de muziek goed nagedacht. Nijntje is meer dan welkom, maar veel wilder dan dat wordt het niet: “Rustige liedjes waar ik zelf ook achter sta qua tekst.” De opvoeding van Elise en Ben zorgt op Twitter voor veel verbaasde reacties. In d tweeets is te zien hoe de kijkers het niet bepaald eens zijn met Elises bewuste opvoedstijl.