4 hacks om thuiswerken in de zomer effectiever te maken

Werk & studie door Chloe

Wanneer je op kantoor werkt dan is er vaak wel een airco die zorgt dat het een beetje uit te houden is op de warme dagen. Helaas beschikken de meesten van ons thuis niet over die luxe. Thuiswerken met deze warmte kan dan ook een behoorlijke uitdaging zijn. Gelukkig houd je met deze handige hacks het hoofd koel.

Zoek een koel plekje

Oké, als het echt heel warm is kan het nog best een uitdaging zijn om een koel plekje in huis te vinden. Toch zal het op sommige plekken een stuk warmer zijn dan op andere plekken in huis. Zit jij nog met je laptop op zolder? Ga daar dan zo snel mogelijk weg, want aangenaam zal het er niet zijn. Warmte stijgt, dus de koelste plek in huis is waarschijnlijk op de laagste verdieping. Ook kan de stand van de zon behoorlijk veel invloed hebben. Kies dus voor een ruimte waar de zon niet de hele dag op schijnt. Dat kan zo een paar graden schelen met een ruimte waar de zon wel de hele dag op staat te branden.

Tropenrooster

Heb jij de vrijheid om je eigen uren een beetje in te delen? Lucky you! Dan kan je werken volgens het tropenrooster. Dat betekent of vroeg opstaan zodat je vroeg klaar bent, of ’s avonds even doorgaan en een paar uur vrij nemen in de middag. Dan kan je mooi even afkoelen wanneer de temperatuur op zijn hoogst is.

Alles dicht

Ondanks dat het in huis behoorlijk warm kan zijn, is de kans groot dat het buiten nog warmer is. Deze hitte wil je natuurlijk buiten houden. Ventileer daarom ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg en houd overdag alle ramen en deuren gesloten. Wil je toch nog een beetje een fris briesje? Koop dan een kleine ventilator.

Een fijne bureaustoel

We horen je denken: ‘wat heeft een goede bureaustoel te maken met de warmte?’ Nou, een hoop. Als je een stoel hebt van bijvoorbeeld leer of plastic dan zal je veel sneller warmer krijgen. Je lichaam koelt namelijk af door te zweten. Dit zweet verdampt als het in aanraking komt met droge lucht. Wanneer je op een stoel zit van leer of plastic is er geen ruimte voor je huid om te ademen. De zweetdruppels zullen zich al snel ontwikkelen en daarbij koelt je lichaam zo ook niet af. Kijk dus voor een andere bureaustoel of gebruik de bank of eetkamerstoel tijdelijk.