De perfecte damesschoenen voor de zomer

Mode & trends door Elsemieke

De zomer is inmiddels in volle gang en dan kun je helaas niet meer je hoge laarzen aan. Dit is veel te warm en je wilt dan ook wat luchtigers dragen. De perfecte damesschoenen vinden voor de zomer kan lastiger zijn dan gedacht. Vandaar dat we je in dit artikel een aantal ideeën geven voor geschikte damesschoenen voor de zomer. Je kunt hierbij denken aan een leuke instapper, waardoor je voeten wel bedekt zijn, maar het tegelijkertijd wel luchtig en comfortabel zit. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder. 

Loafers

Ten eerste zijn loafers erg geschikt voor de zomer. Dames loafers zijn comfortabele schoenen die erg elegant staan. Het zijn instappers zonder veters, waardoor je ze ook nog eens gemakkelijk en snel kunt aantrekken. Doordat het instappers zijn, hebben ze geen hoge sluiting en zijn ze dus lekker luchtig voor het warme weer. Bovendien geven ze je wel genoeg grip, waardoor je er gemakkelijk de hele dag op kunt lopen. Daarnaast zijn ze er in verschillende kleuren en printjes, waardoor je bij iedere outfit wel een geschikte loafer kunt vinden. 

Espadrilles

Naast loafers zijn espadrilles ook perfecte damesschoenen voor in de zomer. Een espadrille is ook een instapper, maar meestal gemaakt van stof. Hierdoor is de schoen erg soepel en luchtig, wat ideaal is voor de zomer. De zolen van espadrilles zijn meestal gemaakt van jute, wat genoeg stevigheid biedt voor langere loopafstanden. Daarnaast is het ook nog eens modieus en kun je het bij van alles combineren. Zo staat het leuk onder een jurkje, maar ook bij een stoere spijkerbroek. 

Kortom, wanneer je voor een stevige, maar zomerse damesschoen wilt gaan, zijn loafers of espadrilles erg geschikt. Een loafer is een stevige instapper waar je lang op kunt lopen. Een espadrille is wat soepeler, waardoor het luchtiger is maar minder steun geeft. Waar geef jij de voorkeur aan?