Kijkers woedend op Tjerk in ‘B&B vol liefde’ vanwege opmerking over ‘Ons Soort Mens’

Media door Elsemieke

De vijfde week van B&B Vol Liefde seizoen 2 is van start gegaan. De afgelopen weken is er al heel wat gebeurd in de verschillende B&B’s van de eigenaren die op zoek zijn naar de liefde. Nu gaat de zoektocht naar liefde verder. Tjerk doet een gooi naar een romance met Ted, maar kijkers zijn niet echt te spreken over de manier waarop hij dat doet.

Tjerk uit B&B Vol Liefde maakt zich niet geliefd

Onder andere Ted zoekt op Madeira naar een nieuwe liefde. Tjerk is een potentiële kandidaat. Tjerk (71) heeft niet alleen een vlotte babbel, maar ook een oogje op Ted. Een concurrent heeft zich gemeld in de B&B van Ted en dit kon weleens een serieuze bedreiging zijn voor Tjerk. Ted en Ben kennen elkaar namelijk al. De zoon van Ben heeft verschillende appartementen op Madeira. Toch ziet Tjerk Ben niet echt als concurrent. “Deze heer was een soort Pipo de clown dacht ik, met die pet op.”

Komt Tjerk uit B&B Vol Liefde je bekend voor? Hier ken je 'm van

"Anders moet je naar huis hoor"

Tjerk heeft duidelijk een mening over de nieuwe potentiële vlam van Ted. “Ik denk dat Ben niet bij Ted past. Verschillende achtergronden, verschillende opleidingen. Het is een ander niveau. Ted is meer een osm’er. Die moet osm hebben. OSM is ‘ons soort mensen’. Niet denigrerend bedoeld, maar gewoon heel duidelijk van: Dat zijn mensen die uit een andere kring komen, een ander intelligentieniveau en dat is vaak moeilijker communiceren. Dat geeft een verschil.” Ted baalt ervan dat Ben niet echt Frans of Engels spreekt. Als Tjerk grapjes blijft maken over Ben, zegt ze daar wel wat van. “Je moet niet zo gemeen zijn, anders moet je naar huis hoor.”