CD: Katzenjammer ? Le Pop

Media door Esther
Een viertal Noorse dames die meer dan 29 instrumenten kunnen bespelen en daarmee heerlijk vrolijke muziek maken. Dat is Katzenjammer in het kort. In 2008 kwam hun debuutalbum Le Pop uit: een aanwinst!

Katzenjammer?

Grote kans dat je nog nooit van deze band gehoord hebt. Katzenjammer heeft in Nederland een bescheiden bekendheid verworven toen ze in 2010 op Lowlands optraden. Sindsdien raken steeds meer mensen bekend met hun muziek. Katzenjammer betekent overigens geen ?kattengejank?, wat veel mensen denken. Het staat voor ?het hebben van een kater? of een soortgelijk gevoel.


Heel veel instrumenten

Wat de dames van Katzenjammer uniek maakt, is dat ze samen meer dan 29 instrumenten bespelen. Tijdens een optreden zorgt dat voor één groot feest. Ieder nummer wordt er gewisseld van instrumenten en allerlei vreemde muziekinstrumenten worden van stal gehaald. Daarnaast beschikken de dames ook nog eens stuk voor stuk over een prachtige stem!


Genesis

Een bewijs van hun muzikale creativiteit levert Katzenjammer met hun cover van Genesis? Land of Confusion. Waarvan zelfs sommige Genesis-fans opbiechten dat ze de Katzenjammer-cover beter vinden dan het origineel.


Energie!

De vrolijke, meeslepende muziek zorgt voor een ware energyboost. Het album Le Pop telt twaalf songs, allemaal met een compleet andere sound, er zit daardoor altijd wel iets voor je bij.

Le Pop
Katzenjammer
EAN:
5037703088726
Prijs: ?19,99