Grease is dé klassieker

Media door Jikke
Van sommige films kun je gewoon geen genoeg krijgen. Voor de één is dat Titanic, voor de ander Jurassic Park. Maar de all-time favoriet blijkt Grease te zijn, de swingende dansfilm uit 1978 met fijne meezingliedjes.
 
Turner Classic Movies, de tv-zender met de beste filmklassiekers, was nieuwsgierig naar de favoriete filmklassieker onder filmliefhebbers. Vijfhonderd mensen namen deel aan dit onderzoek en daaruit bleek dat we geen genoeg kunnen krijgen van Grease.


 
Een terechte winnaar volgens mij, want we kunnen Grease toch allemaal keer op keer weer kijken?! Wijde rokjes, ?gepimpte? auto?s, gladde kapsels en die aanstekelijke nummers - heerlijk! De film is dan ook een wereldwijd fenomeen geworden.
 
Ook de andere favorieten zijn niet mis en voor iedereen wel bekend: The Sound of Music (nr. 2) en het ietwat stoute Dirty Dancing (nr. 3). Andere films die hoog hebben gescoord zijn Gone With the Wind, West Side Story, Casablanca, Sissi en jawel: Titanic.


 
Wanneer Nederlanders zit vestigen op de bank voor een knus filmavondje kijken ze het liefst naar een filmklassieker (ruim 62%). Zo?n 20% zet liever een blockbuster aan en 19% gaat voor een tv-serie.
 
Wat is jouw favoriete filmklassieker?