Boeken maar: Efteling verkoopt weer avondtickets

Media door Elsemieke

De Efteling staat niet alleen bekend om haar bijzondere achtbanen en het Sprookjesbos, maar ook vanwege het Spookslot dat al sinds 1978 in het park staat. Helaas verdwijnt deze attractie na komende zomer uit het park. Maar niet getreurd: tot het zover is kan je ook in de avonduren weer door het park struinen.

Boeken maar: Efteling verkoopt weer avondtickets

Ons favoriete pretpark – dat al 70 jaar bestaat – organiseert al meerdere jaren een speciale actie waarbij je het park op een zomeravond kunt bezoeken. Dat betekent dus dat je de drukte kunt vermijden door in de avonden naar je favoriete pretpark te gaan! Ze zijn direct ook een stuk goedkoper, namelijk slechts 25 euro. Met het ticket krijg je toegang voor vier uur in het park struinen, tegenover twaalf uur met een regulier kaartje.

Spookslot verdwijnt uit De Efteling 

De Efteling staat niet alleen bekend om haar bijzondere achtbanen en het Sprookjesbos, maar ook vanwege het Spookslot dat al sinds 1978 in het park staat. Het Spookslot was de eerste grote attractie buiten het Sprookjesbos. De attractie laat de ruïne van een oud-Keltisch kasteel zien, waarin je naar een acht minuten durende hoofdshow kan kijken. Omdat de Efteling vanwege de coronamaatregelen al enige tijd gesloten is, is het attractiepark al begonnen met de werkzaamheden en het Spookslot komt hierbij niet goed uit de verf. Een deel van de parkeerplaats is momenteel ingericht als bouwplaats, omdat het nieuwe hotel wordt gebouwd naast de hoofdingang. "We merken dat de populariteit van de attractie echt is afgenomen. Het wordt tijd voor iets nieuws. Ook met het oog op de toekomst is het nodig om te vervangen. Wij maken daarom een heel nieuw themagebied”, vertelt een woordvoerder van De Efteling.

Hier wil je heen: het grootste pretpark van Europa