Deze Aperol Spritz taart wil je maken

Lifestyle door Romy

OMG! We hebben echt weer een heerlijk recept gevonden! Een cocktail en een dessert in een, dat klinkt toch gewoon al goed? Het wordt een feest wanneer je je jouw favoriete Italiaanse drankje combineert met een cheesecake.

Aperol cheesecake recept

Wat heb je nodig?

- 150 g Digestive koekjes
- 1 sinaasappel, schil en sap
- 75 g ongezouten boter op kamertemperatuur
- 750 g roomkaas
- 150 ml sour cream
- 225 g kristalsuiker
- 3 grote eieren
- 6 grote eidooiers
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 2 eetlepels citroensap

Voor het glazuur:

- 13 g gelatine
- 300 ml Prosecco
- 150 ml Aperol
- 3 eetlepels kristalsuiker

Bereiding van de cheesecake met Aperol

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een 20 cm springvorm met bakpapier. Maal de koekjes samen met de sinaasappelschil fijn in een keukenmachine, giet de gesmolten boter bij totdat het geheel goed gemengd is. Leg de gemalen koekjes in een springvorm en druk deze met een lepel stevig aan in de vorm. Het is belangrijk dat de bodem stevig is. Laat deze afkoelen in de koelkast.

We gaan nu beginnen met de vulling. Mix de roomkaas, sour cream en suiker in een grote kom en voeg vervolgens de eieren en eigelen toe. Mix dit geheel tot een glad beslag. Voeg hier de sinaasappel en het citroensap aan toe.

De buitenkant van de springvorm bekleed je met aluminiumfolie. De vorm zet je op een bakplaat en je kookt ondertussen water.

Vervolgens giet je de vulling van de taart in de vorm en bedek je de bovenkant met aluminiumfolie. Zet het geheel in de oven en giet het hete water in de bakplaat zodat de taart tot ongeveer iets onder de helft onder water staat. Hiervoor is het belangrijk dat je het papier goed in de vorm hebt gelegd (voordat er water bij je cheesecake komt). Bak de cheesecake voor 1 uur en 15 minuten.

Voor het glazuur met de Aperol gaan we nu beginnen: verwarm de prosecco en suiker. Zodra dit kookt, verwijder je het gelijk van het vuur en laat je het mengsel 5 minuten afkoelen. Voeg vervolgens de gelatine toe en roer dit goed door tot het opgelost is. Voeg hierna de Aperol toe. Zet dit mengsel een kwartier in de koelkast.

Roer dit glazuur vervolgens met een vork los en giet dit boven op de cheesecake. Laat de taart 4 uur (of nóg beter: een nacht) in de koeling staan. Geniet van je cheesecake met Aperol!