Jennifer Aniston: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

Jennifer Aniston is een Amerikaans actrice. Daarnaast is ze ook producent en zakenvrouw. Ze is vooral bekend geworden door haar rol van Rachel Green in de serie Friends.

Voor de rol van Rachel won ze onder meer een Golden Globe en een Emmy Award. Jennifer was van 2000 tot en met 2005 getrouwd met Brad Pitt.

Over Jennifer Aniston

Volledige naam
Jennifer Joanna Linn Aniston
Geboortedatum
11 februari 1969 (leeftijd 55 jaar)
Geboorteplaats
Sherman Oaks, Los Angeles (USA)
Huidige woonplaats
Hidden Hills, California
Relatiestatus
Single

Achtergrondinformatie

Jennifer Aniston is opgegroeid in Sherman Oaks (Californië). Ze is de dochter van acteur John Aniston, een Griek die met zijn ouders van Griekenland naar de Verenigde Staten is verhuisd. Daar veranderde ze hun oorspronkelijke naam, Anastassakis, in Aniston.

Jeugd

De moeder van Jennifer, Nancy Dow, is een Amerikaanse actrice van Italiaanse en Schotse afkomst. Haar moeder scheidde, na een huwelijk van 15 jaar, in 1980 van John Aniston

Carierre

Jennifer speelde in de serie Friends de rol van Rachel Green. Rachel was een van de zes hoofdpersonages. In 2004 werd de laatste aflevring van Friends uitgezonden, waarna ze zich richtte op Hollywoodfilms. Het waren vooral romantische komedies waar ze in rol in had. Zo speelde ze onder meer in de succesvolle komedies Marley & Me, The Good Girl en Along came Polly.

Vermogen Jennifer Aniston

In 2003 verdiende Jennifer 35 miljoen dollar en werd daarmee nr. 1 in de Forbes 2003 Celebrity 100 List. Het vermogen van Aniston wordt geschat op 240 miljoen dollar. De films waarin ze speelde hebben in de Verenigde Staten meer dan een miljard dollar opgeleverd. Wereldwijd zelfs meer dan anderhalf miljard dollar.

Instagram Jennifer Aniston

Bekend van

Friends

Friends is een Amerikaanse serie die draait om een groep van zes vrienden/vriendinnen: Rachel Green, Ross Geller, Monica Geller, Chandler Bing, Joey Tribbiani en Phoebe Buffay. De zes vrienden, allemaal in de twintig, wonen en werken in Manhattan, New York.Het verhaal speelt zich af in verschillende appartementen. Maar met name in het appartement van Monica, van Ross en dat van Chandler en Joey wordt veel beleefd. Ook brengen ze veel tijd door in het koffiehuis om de hoek van hun appartementen, Central Perk.

Bekijk Trailer

Een van de belangrijkste verhaallijnen van de serie is de knipperlichtrelatie tussen Ross en Rachel. Later in de serie ontstaat er ook een relatie tussen Chandler en Monica.

In de serie kwamen vaak ook bekende gast acteurs langs. Zoals Brad Pitt en Tom Selleck. De leader van de serie, "I'll Be There for You" van The Rembrandts, werd een grote hit en kwam uiteindelijk zelfs op nummer 17 in de Billboard Hot 100 terecht.

In 2022 vonden de castleden het tijd om met z’n allen bij elkaar te komen voor een reünie. In deze langverwachte aflevering, The Reunion, praten de zes vrienden over hun herinneringen aan de serie.

Bekijk Trailer

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Jennifer Aniston

Wanneer is Jennifer Aniston geboren?

Jennifer Aniston is geboren op 2 februari 1969.

Wat voor salade is de Jennifer Aniston salade?

Jennifer at samen met haar Friends collega's Courtney Cox en Lisa Kudrow iedere dag tijdens het filmen dezelfde salad. De salade bedacht Jennifer zelf en werd om die reden 'The Jennifer Aniston Salad' genoemd. In de salade zit onder meer bulgur, munt, rode ui, kikkererwten, komkommer, feta kaas en pistachenoten.

Waar woont Jennifer Aniston nu?

Jennifer woont momenteel in een huis van 14,8 miljoen euro in Montecito, een plaats in de Amerikaanse staat Californië. Het huis was voorheen in het bezit van Oprah Winfrey.

Heeft Jennifer Aniston huisdieren?

De actrice heeft een grijze Schnauzer genaamd Clydeo.

Komt Jennifer Aniston binnenkort in de bioscoop?

Jennifer Aniston heeft dit jaar de opnames afgerond van de Netflix film Murder Mystery 2. Wanneer deze in de bioscoop komt is nog niet bekend.

Heeft Jennifer Aniston kinderen?

Jennifer Aniston heeft geen kinderen. Onlangs liet ze weten dat die keuze niet bewust is geweest.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (0)