Airtag bij je kat of hond: werkt dat echt?

Lifestyle door Paula Heeger

Je kent de bekende tracker van Apple misschien wel. Met de AirTag sleutelhanger kun je spullen terugvinden die je rond hebt laten slingeren. Je kunt er een aan je sleutels hangen of een in je portemonnee doen. Superhandig! Alleen werkt deze AirTag sleutelhanger ook bij je huisdieren? (Want eerlijk: hoe handig zou dat zijn als ze plotseling kwijt zijn?) Dit is wat je wilt weten over een AirTag gebruiken bij je hond of kat.

Zo werkt een AirTag sleutelhanger precies

Veel huisdiertrackers gebruiken GPS of internet om je hond of kat terug te vinden. Dat is niet altijd superhandig, omdat ze verbinding met internet nodig hebben. AirTag werkt net even anders. Ze verbinden namelijk niet met internet, maar met Bluetooth. Die signalen sturen ze naar je iCloud zodat je in de 'Find My'-app kunt zien waar je spullen - of je huisdier dus! - is. 

Werkt het echt?

Ja, een AirTag bij je hond of kat werkt echt. Je bevestigt de AirTag sleutelhanger aan de halsband van je huisdier en hij of zij is good to go. Handig, maar naast voordelen zijn er ook nadelen. We zetten alles even voor je op een rij. Het belangrijkste is vooral dat je de AirTag goed bevestigt én dat je huisdier zich er prettig bij voelt. Als het te onhandig is of het irriteert bij je huisdier, gebruik het dan niet. 

De voordelen van een AirTag sleutelhanger bij je huisdieren

  • AirTags zijn superlicht en makkelijk aan de halsband van je hond of kat te bevestigen. 
  • Je kunt via je iPhone zien waar je huisdier precies is. Als je een iPhone 11 of 12 heb je zelfs 'precision finding' in je Find My-app waarmee de locatie nog nauwkeuriger wordt. 
  • De AirTag kan prima tegen een stootje. Water of stof kan 'ie prima hebben. Als je hond of kat in de regen loopt hoef je je dus geen zorgen te maken.
  • Je kunt meerdere AirTags aan de app koppelen, tot zo'n 16 AirTags. Handig als je 16 honden en/of katten hebt, ha! ;-)  
  • iOS-apparaten kunnen een AirTag detecteren die niet bij de eigenaar is, waardoor de beveiliging wordt verbeterd. Zo verklein je de kans dat je huisdier in verkeerde handen terechtkomt.

 

 

airtag apple, airtag sleutelhanger
Airtag Apple bij Bol.com

De nadelen van een AirTag sleutelhanger bij je huisdieren

  • AirTags zijn eigenlijk niet bedoeld als huisdiertrackers. Ze zijn vooral bedoeld om spullen terug te vinden. Daarom zijn er geen speciale features voor huisdieren zoals een goede bevestiging voor aan de halsband.
  • Je huisdier kan de AirTag sleutelhanger kwijtraken. Je kan de tag goed bevestigen, maar you'll never know. Je hond of kat kan rondrennen of lekker spelen en de sleutelhanger kan losgaan. Dat de sleutelhanger om zijn nek blijft hangen is niet zeker.
  • Niet elke hond of kat vindt het fijn. Hou er rekening mee dat niet elk huisdier dit prettig vindt. Haal de AirTag van je huisdier af als je hond of kat het zichtbaar vervelend vindt of het zelfs irriteert. 
  • De AirTag kan tegen water, maar is officieël waterdicht tot 1 meter onder water én tot 30 minuten. Niet echt heel handig voor een huisdier, als je daarnaar kijkt.