Super kritisch stel niet blij met huis in 'Kopen Zonder Kijken': "afschuwelijk"

Media door Elsemieke

De 28-jarige Maran en haar vriend Robert-Jan (34) zijn toe aan een grotere woning, maar het lukt ze maar niet om zelf een nieuw huis aan te schaffen. Daarom schakelen ze de hulp in van het programma 'Kopen Zonder Kijken'. Het stel heeft echter wel érg veel eisen, tot grote irritatie van de kijkers én Bob en Alex.

Kijkers geïrriteerd over veeleisend stel in 'Kopen Zonder Kijken' 

Robert-Jan en Maran willen dolgraag een nieuw en ruim onderkomen. Dus schakelen ze de hulp in van het ‘Kopen zonder Kijken’-team van RTL. Ondanks hun deelname aan het programma, blijft het stel maar twijfelen. En dat tot grote irritatie van Bob en Alex. Het stel woont met hun veertien maanden oude zoontje Wolf in een niet al te grote huurwoning in het centrum van Utrecht. Ze zoeken nu al ruim een jaar actief naar een nieuwe plek, maar het wil niet lukken. “We komen er zelf niet tussen. En we twijfelen ook enorm over wat we nou willen." Wat de twee wél willen? Een karakteristieke jaren 30-woning, een ligbad, een visgraatvloer en zwarte staaldeuren. Het budget liegt er in ieder geval niet om: 660.000 euro.

"Afschuwelijk"

Toch blijkt het zelfs met een flink budget in deze tijd lastig een woning te vinden. En al helemaal in het krappe zoekgebied rondom Hilversum, dus de twee moeten water bij de wijn doen. “We hadden ondertussen wel echt verwacht dat er iets gekocht zou zijn”, meent Maran. Uiteindelijk vinden Alex en Bob van Kopen Zonder Kijken tóch een woning voor het stel. De eerste indruk is echter alles behalve positief. “Qua ruimte is het wel lekker, maar hier moet echt alles aan gedaan worden. Heel lelijk. Echt afschuwelijk. Die tuin ook, lijkt wel een betonstort”, gruwelt Maran. En na het zien van alle kamers wordt het niet beter: “Wat erg dit. Het wordt met de kamer erger. Wat een oude zooi.”

Van kluswoning naar paleis

Gelukkig is er maar liefst 135.000 euro budget voor de verbouwing. Met een uitbouw en een make-over door de interieur stylist weet het team van Kopen Zonder Kijken het toch voor elkaar te krijgen om de kluswoning naar de zin van Maran en Robert-Jan te toveren. “Wat is dit mooi. Ik kan niet geloven dat het van ons is. We zijn er zo blij mee.”

Foto: RTL

Lees ook: Hilariteit om 'vegetarische' Roberto: "wel hachee en gehaktbal"