Om deze redenen is het oké om iemand direct te ghosten

Single & daten door Maya Luz

Geghost worden is niet bepaald leuk. Je hoort opeens niets meer van die ene persoon en dat kan erg vervelend zijn. Als het jou weleens is overkomen, zal je waarschijnlijk zelf minder snel iemand ghosten. Toch zijn er een aantal situaties waarin het acceptabel is om het te doen. Met deze redenen kun je zonder schuldgevoel iemand ghosten.

Lees ook: Red flag alert! Hiervoor moet je oppassen tijdens het daten

Ze zijn oneerlijk

Wanneer de persoon waarmee je praat tegen je liegt, is het echt niet erg om jezelf te verwijderen uit die situatie. Ze zouden bijvoorbeeld kunnen liegen over hun leeftijd, wat hun intenties met je zijn en over of ze wel of niet met anderen het bed delen. Wanneer je een patroon hierin herkent en denkt dat je geen eerlijk en open gesprek kunt voeren met deze persoon, moet je gewoon wegwezen. Als die persoon niet genoeg respect voor jou heeft om eerlijk te zijn, dan ben jij ze ook geen eerlijkheid verschuldigd. Tot nooit meer ziens dus.

Ze zijn een catfish

Wie in het vorige decennium weleens naar MTV keek, heeft vast het programma Catfish voorbij zien komen. Mensen doen zich op het internet, vaker dan hoort, voor als een totaal ander persoon en dat is absoluut niet oké. Wanneer jij erachter komt dat jouw date een heel ander mens is dan die je op de foto's op hun profiel hebt gezien, mag je best onaangekondigd vertrekken. Iemand die jouw tijd verspilt door je te catfishen, hoef je geen eerlijke uitleg te geven. Die kans hebben ze door te catfishen al voor zichzelf verpest.

via GIPHY

Je voelt je onveilig

Wanneer jouw date jou een onveilig gevoel geeft, gaat jouw veiligheid voor. Dus wanneer jij je oncomfortabel voelt door de manier waarop deze persoon met jou omgaat, mag je lekker weglopen. Denk hierbij aan de manier waarop ze tegen je praten of je aanraken. Als jij aangeeft dat hun gedrag je een onprettig gevoel geeft en zij doen hier niks mee, dan mag je ze al helemaal ghosten. Jou een onprettig gevoel geven is één ding, maar hiervan afweten en het blijven doen is nóg erger. Gelijk blokkeren dus.

Ze snappen de hint gewoon niet

Tja, sommige mensen zijn nou eenmaal wat trager van begrip. Maar als jij duidelijk aangeeft dat je niet geïnteresseerd bent en ze blijven je lastig vallen, dan zit er niks anders op. Of ze het echt niet begrijpen of gewoon niet willen begrijpen maakt niet uit, nee is nee. Ook al blijven zij je appen alsof er niks aan de hand is, negeer ze lekker. Je hebt het geprobeerd uit te leggen en wat zij daarmee doen is hun probleem. 

Lees ook: Oei! TikTokker Jen betrapt haar date op ‘vreemdgaan’ op pijnlijke wijze