Thijs Römer beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag door minderjarige

Celebs door Elsemieke

Thijs Römer ligt op sociale media flink onder vuur. Hij krijgt een heftige beschuldiging van de 20-jarige Nena uit Groningen op zijn dak. Zij zegt dat hij zes jaar geleden grensoverschrijdend heeft vertoond tegenover haar, toen ze dus destijds 14 jaar was. Thijs heeft inmiddels gereageerd op het verhaal.

Thijs Römer werd eerder al besproken in de media: hij zou vreemd zijn gegaan tijdens zijn huwelijk. Nu komt daar een heftige beschuldiging bij. JuiceChannel postte de afgelopen dagen een aantal Stories over de mogelijke avonturen die Thijs Römer zou hebben beleefd met zijn fans. Nena, die een webshop runt en zich online presenteert onder haar volledige naam, zegt dat ze zes jaar geleden contact kreeg met Thijs, toen ze nog 14 was. Hij heeft haar volgens Juice Channel gevraagd om naaktfoto’s en voiceberichten te sturen. “In ruil daarvoor zou ze mogen figureren in Moordvrouw.”

Reactie Thijs Römer

"In de afgelopen dagen hebben meerdere wilde verhalen over mij de ronde gedaan", zegt Thijs. "Tot op heden voelde ik mij niet genoodzaakt hierop te reageren. Het verhaal over een toentertijd veertienjarig meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad gaat mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens echter een brug te ver." Thijs ontkent dus de beschuldigingen. "Ik hoop niet dat het nodig zal zijn, maar als dit niet stopt, zal ik aangifte moeten doen wegens smaad en laster."

"Was dom en verliefd"

"Het meisje was op dat moment nog maar 14 jaar oud en hartstikke kwetsbaar!" schreef JuicheChannel. "Ze had een slechte band met haar ouders en daar maakte Thijs Römer maar al te graag gebruik van, het is te walgelijk voor woorden! Ze woont mede hierdoor nu 24/7 onder toezicht.” Nena bevestigt op sociale media dat ze haar verhaal heeft gedeeld met Juice Channel. Ze spreekt op haar Twitter-pagina van grensoverschrijdend gedrag. “Ik geef je een dag om zelf op te biechten. Ik was fucking 14 Thijs. Ik was jong dom en verliefd op jou. Misbruik heb je ervan gemaakt.”

Aangifte

De berichten van Nena maken veel reacties los, zowel van mensen die haar steunen als mensen die haar wantrouwen. “Had inderdaad eerst aangifte moeten doen. Ik heb vanavond contact gehad met de politie, dus dit loopt. Jullie hoeven mij niet te geloven echt niet. Maar alsjeblieft je mond houden en nooit meer praten als je achter de waarheid komt.” Het meisje is volgens Juice Channel van plan aangifte te doen tegen Thijs. Sommige mensen wensen Nena veel sterkte, anderen trekken haar verhaal in twijfel. “Gewoon een vraag. Waarom heb je toen en nu nog steeds geen aangifte gedaan? Je zegt zelf ‘dit op Twitter gooien is niet zo’n slimme zet’. Alleen na dat bericht plaats je meer. Een fan foto is geen bewijs. Mijn tip: doe dan aangifte, maar let wel; een valse aangifte is strafbaar.”