Sloep huren in Friesland: Een gezellig uitje met je vriendinnen

Media door Elsemieke

Ben je nog op zoek naar een gezellig dagje uit met je vriendinnen? Dan is een sloep huren in Friesland een goede optie voor een heerlijke dag. Neem een drankje mee aan boord en ontdek de prachtige omgeving van Friesland. De provincie kent meer water dan land en garandeert een groot succes te worden. Ontdek verschillende Friese steden vanaf het water en geniet met een drankje alles wat Friesland te bieden heeft.

sloep huren friesland

Wat is een sloep?

Een sloep is een kleine versie van een motorboot. De boot is open en heeft geen cabines. Je kunt ervoor kiezen een sloep te huren in Friesland die wordt aangedreven op brandstof óf elektrisch. Omdat een sloep iets kleiner is, wordt het vaak gebruikt om door de Nederlandse grachten of plassen te varen. Het biedt een comfortabele tocht en is vaak voordelig te huren met een groep vrienden. Friesland is dan ook een perfecte locatie voor het huren van een sloep. Je vaart gemakkelijk door de kleine sloten en is makkelijk te besturen. Een sloep mag dan ook vaak zonder vaarbewijs gehuurd worden. Check dit wel altijd voor verhuur bij de schipper! Wij hebben de mooiste steden in Friesland op een rijtje gezet, zodat je precies weet welke plekken je écht moet bezoeken.

De mooiste steden in Friesland

Terherne

De stad Terherne vind je in de gemeente De Friese Meren in Friesland. De stad is een prachtige locatie om te varen, want het is volledig omringt door water. Daarbij, lijkt het op een klein eiland dat zich bevindt in het midden van de provincie. Kies je ervoor om Terherne te bezoeken? Dan kun je vanuit de stad gemakkelijk het Sneekermeer of de Terhernster poelen op varen.

Sneek

Vanuit Sneek vind je vele meren die uitmonden op het Sneekermeer. Op dit prachtige open water word je betoverd door de prachtige natuur en de rust. Daarnaast is Sneek een erg leuke stad om aan land te bewonderen. Na een dagje op het water, kun je lekker bijkomen in één van de talloze restaurants en cafés die de stad te bieden heeft. Ook kun je er lekker gaan shoppen met vriendinnen en een aantal typische bezienswaardigheden bezoeken. Zo vind je in Sneek het Fries Scheepvaartmuseum en rijksmonumenten zoals de Waterpoort van Sneek en het Stadhuis van Sneek.

Leeuwarden

Een dagje Leeuwarden met vriendinnen is altijd een goed idee! Deze grote stad biedt de mogelijkheid om te shoppen, te stappen en een lekker drankje op het terras te drinken. De hoofdstad van Friesland vind je in het noorden van de provincie en is één de oudste steden van Noord-Nederland. De stad kent een gezellig centrum, met mooie grachten en vele restaurants. Met een sloep over deze grachten varen is een unieke ervaring om de stad te ontdekken!

Koudum

Tot slot is Koudum een echte aanrader voor een vriendinnenuitje. De stad staat bekend als het warme art van Zuidwest Friesland en heeft een knus centrum! De stad ligt aan de Friese meren de Morra en de Fluessen waar je met plezier kunt watersporten. Plan je graag een actief dagje uit, dan is het zeker een aanrader om hier gebruik te maken van watersportmateriaal! Ga snorkelen, wakeboarden of relax in een opblaasdonut. Check natuurlijk wel altijd even waar het is toegestaan om te watersporten.