Daten in de lente: dit zijn 20 dingen die jij en je date kunnen doen

Liefde door Paula Heeger

Dateideeën nodig voor deze lente? We've got you. Met dit mooie weer zijn er namelijk genoeg leuke dingen om te doen samen. Of je nu datenight hebt met je lover of op een eerste, tweede of derde Tinder-date gaat. Dit zijn 20 dateideeën waarmee je dit voorjaar helemaal goed zit.

dateideeen, dateideeën, date ideeen

20 dateideeën voor de lente

Daten is soms een heel gedoe, van opletten voor red flags tot iemand die je gaat ghosten. Maar als het voorjaar komt, doen we toch weer een beetje meer ons best. Ga je binnenkort ook weer daten of heb je al een date staan? In de lente zijn er genoeg leuke dingen om te doen. Dit zijn onze datetips.

1. Stippel een route uit door de stad of het dorp waar je woont. Neem je date mee langs de mooiste plekjes. Met mooi weer is het perfect om een route door de natuur te lopen of langs het strand.
2. Picknicken. Klinkt misschien suf, maar dat is het niet. Maak zelf een picknickmand klaar of pak het wat luxer aan. Bij veel lunchtentjes en restraurants heb je namelijk ook picknicks to go. Zit je in no-time met een fijne smoothie en heerlijke sandwiches met je lover in het gras.
3. Ga naar een botanische tuin.
4. Huur een bootje en maak een tour door de grachten.
5. Ga samen suppen over het water. Een sportieve date voor als het mooi weer is deze lente: lekker suppen. Stap op een (gehuurd) supboard en peddel door de grachten of over het meer met je date. 
6. Maak een kleine roadtrip. Neem de auto en maak een klein uitstapje van jullie date. Alleen het samen reizen is al romantisch, right? 
7. Ga naar een openluchtbioscoop. Check of er een bioscoop is in jouw buurt met een dak of wie weet kun je een film kijken in het park. Nu het mooi weer is, is de openluchtbios namelijk weer een feit!
8. Check of er een foodfestival in de buurt is en probeer de lekkerste hapjes uit.
9. Voor de foodies: maak je eigen foodtour. Langs je favoriete koffietentje, brownies halen bij dat ene leuke bakkerijtje en smoothies daar. 
10. Maak samen een tour op de fiets. Hallo ANWB-koppel in wording! Een e-bike huren kan natuurlijk ook. ;-)
11. Maak samen een tour op de scooter. Dan ben je een stuk sneller en waan je je stiekem even in Italië. En eh: je kunt je lover meteen goed vasthouden. 
12. Ga samen naar de dierentuin.
13. Fan van vintage? Neem je date mee naar een gezellige rommelmarkt of vintage verkoop. Kunnen jullie direct elkaars outfits beoordelen tijdens het passen. 
14. Een altijd-goed-date: lekker wandelen door het park en daarna ergens een drankje doen.
15. Maak een wandeling door de duinen.
16. Maak een boswandeling (en ga ergens pannenkoeken eten!)
17. Als je een echte booklover bent, maak dan een booktour door je eigen stad. Ga naar de leukste boekhandels en ga op zoek naar pareltjes tussen de stapels. Te cute!
18. Kijk samen naar de zonsopgang of zonsondergang.
19. Ga samen naar een festival. Vooral handig als het Koningsdag is of 5 mei.
20. Ga samen mini-golven! Met lekker weer kan dat ook buiten, hoe fijn is dat?

Nog meer tips? Hier vind je de leukste winter dateideeën. En hier vind je 60 dateideeën voor elk seizoen.

Beeld: iStock