De meest bizarre zwangerschaps cravings

Eten door Romy

We weten allemaal dat zwangere vrouwen soms heel gekke dingen eten. Van augurk met vanille-ijs tot komkommer met pindakaas. Maar het kan nog gekker. We hebben wat verhalen verzameld van mensen op Reddit die gekke dingen aten toen zij zwanger waren.

Bizarre zwangerschaps cravings

Dit is niet echt een standaard zwangerschap craving waar je gelijk aan zou denken. Een vrouw in Amerika ‘at’ namelijk sponzen. Ja, van die dingen waar je wel eens de afwas mee doet. Alleen het ruiken van de spons gaf haar al een kick, dus ze probeerde er een keer op te kauwen. Sinds die dag vond ze het lekker om op een spons te kauwen. Ze slikt het gelukkig niet door! Vooral die gele sponsjes met een groene achterkant vond ze geweldig.

Een andere vrouw liep bijna iedere dag 5 kilometer naar een winkel waar ze een speciale selectie van olijven hadden. De vrouw nam alle types olijven mee en at ze dan ook binnen een uur op. Het was ook nog eens wintertijd in Chicago, maar ze liep de 5 kilometer, omdat haar hormonen aangaven dat ze persé die olijven wilde.

via GIPHY

Een heel ander verhaal is van iemand die niet eens wist dat ze zwanger was. De vrouw at nooit iets van zoet eten als een dessert of koekjes. Als het dan een gewone craving zou zijn, zou de vrouw nomraal gesproken iets van chips of frietjes eten. De vrouw ging op een dag naar haar favo restaurant en ze bestelde alleen maar zoete dingen als ijs en andere desserts. Haar vrienden vonden het zo raar, vooral omdat zij ene hoofdgerecht hadden besteld en zij al aan het ijs zat.

Een week daarna nam de vrouw een zwangerschapstest bij haarzelf af. Wat bleek? Ze was zwanger zonder dat ze het wist. Haar cravings naar zoet eten was het bewijs. Wow!

Om het af te sluiten hebben we nog een verhaal van een vrouw die het heerlijk vond om de smaak van tandpasta te proeven. We snappen dat tandpasta lekker smaakt als je je tandenpoetst, maar niet daarbuiten toch? De vrouw ‘at’ zo’n tube tandpaste per dag. Ze proefde het spul en spuugde het daarna uit en nam de volgende ‘hap’. Wat hormonen toch met een lichaam kunnen doen…