Klaar voor de warme dagen met de zonnebrillen trends van 2022

Fashion door Elsemieke

De temperaturen komen boven de 15 graden uit en de zon laat zich weer vrijwel dagelijks zien. Bij al dat lekkere weer hoort natuurlijk ook een goede zonnebril. Moet jij er dit jaar nog ééntje op de kop tikken? We tippen je de zonnebril trends van 2022! 

zonnebrillen trends 2022

Lees ook: Zin in de lente? Deze 10 blouses zijn perfect voor het voorjaar
Door al dat mooie weer hebben we flink zin om uit te pakken met zomeroutfits, inclusief bijpassende zonnebril. Een zonnebril is hét ideale accessoire om een statement mee te maken. Een cat-eye model is nog steeds trending, maar de old school pilotenbril maakt ook zijn comeback! Of misschien ga jij wel voor een fris rond modelletje: zonnebrillen voor dames zijn er genoeg om uit te kiezen. We zetten alle zonnebrillen trends van 2022 voor je op een rijtje! 

Dit zijn de zonnenbrillen trends voor 2022

1. De grote 70's bril 

Voor fans van de seventies look, hebben we goed nieuws. Niet alleen zijn flared pants en halter tops weer on trend deze zomer, ook de 70's zonnebril is weer terug van weggeweest. De vierkante, oversized bril mag absoluut in het rijtje zonnebrillen trends voor 2022. Steek je haar in een rommelige knot, zet een enorme zonnebril op je neus en je loopt erbij volgens de laatste trends!  

2. Cat-eye model

De cat-eye zonnebril doet al enkele jaren haar herintrede, maar heeft zeker een plekje in het lijstje van de zonnebrillen trends voor 2022. De vlindervormige glazen zijn een opvallend item van je algehele look zijn. Allerlei monturen zijn welkom, maar qua glazen kun je het beste voor een donkere kleur gaan. Heb jij een wat langwerpig of ovaal gezicht? Dan lijkt jouw gezicht met deze zonnebril wat breder.

3. Piloten-model

We blijven nog even in de categorie retro zonnebrillen, want ook de pilotenbril maakt haar comeback. Vooral de pilotenbril in zwart met oranje glazen is het helemaal deze zomer. The bigger, the better, right? Grote zonnebrillen zijn sowieso helemaal hot en happening in 2022. Een groot pluspunt: met deze zonnebril schijnt de zon ook niet langs het montuur je ogen in. Hartstikke handig tijdens het autorijden!

4. Rond en catchy

In de jaren zestig en zeventig liepen ze al met ronde glazen, maar ook anno 2022 zijn deze zonnebrillen nog steeds helemaal in de mode. Groot of klein, maakt daarbij niet uit. Heb jij een hoog voorhoofd, smalle kin en een brede kaaklijn? Dan staan ronde zonnebrillen jou waarschijnlijk het beste. Tijd om naar de winkel te rennen voor een fris rond modelletje? 

5. Rechthoekige zonnebril met dikke montuur

Net als de cat-eye trend en de grote pilotenbril, is ook het rechthoekige model met dikke montuur weer terug van weggeweest. Het lijkt wel alsof alle leuke trends uit de tijd van je ouders weer in het straatbeeld verschijnen en wij zijn er dol op. Modellen zoals Bella Hadid, Kendall Jenner en Hailey Bieber zijn al gespot met de oldschool modelletjes op hun neus, dus er is geen twijfel over mogelijk of deze bril in het rijtje hoort van de zonnebrillen trends voor 2022. 

6. Transparant montuur met gekleurde glazen

Met een transparant montuur weet je zeker dat je een statement maakt. Ga voor een simpel kleurloos exemplaar of doe eens gek en ga voor een vrolijk gekleurd exemplaar. Stijlicoon Rihanna is al regelmatig met dit frisse model gespot. Deze zonnebrillentrend voor 2022 is perfect geschikt voor als je wat kleur wil brengen in je zomergarderobe. Vooral exemplaren met vierkante, grote glazen worden deze zomer populair.

Foto: istock

Lees ook: Rokjesdag 2022: 10 x de mooiste rokjes die je deze lente wilt dragen