'Bad Vegan' is de nieuwste Netflix-docu van de makers van Tiger King

Media door Laura

Als je met open mond naar The Tinder Swindler en Inventing Anna hebt gekeken, dan verdient ook 'Bad Vegan' een plekje op je kijklijstje. In deze Netflix-docuserie volg je het bizarre verhaal van vegan queen Sarma Melngailis.

bad vegan

Lees ook: Dit zijn de 10 beste true crime documentaires op Netflix en Videoland

Bad Vegan

De makers van FYRE en Tiger King zijn terug met een nieuwe documentaireserie vol list en bedrog. Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugivites. vertelt het verhaal van Sarma Melngailis. Dankzij haar succesvolle vegan restaurants Pure Food and Wine en One Lucky Duck werd ze ook wel de queen of vegan cuisine genoemd. Celebs als Alec Baldwin, Owen Wilson en Tom Brady prikten hier regelmatig een vorkje mee. De culinaire wereld lag aan haar voeten, maar nadat Sarma trouwde met de mysterieuze Anthony Strangis viel haar imperium in een rap tempo uiteen.

Er gingen de raarste verhalen rond over haar man. Zo zou hij Sarma en haar hond het eeuwige leven beloven als ze bepaalde testen kon doorstaan. Toen enorme geldbedragen uit het restaurant direct naar Anthony werden gesluisd en ze haar personeel niet meer betaalde, stapten zij op. Sarma en Anthony zouden miljoenen gestolen hebben van hun eigen business en sloegen op de vlucht. Niet veel later werden ze gepakt tijdens - je raadt het nooit - het bestellen van een niet-vegan Domino's pizza.

Dat wordt smullen dus, deze docuserie. Vanaf woensdag 16 maart is Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugivites. te streamen op Netflix.

Lees ook: Kijker spot bizarre editing fout in Love is Blind seizoen 2

Beeld: Netflix