Petra uit "Help mijn man is klusser' woont al 15 jaar in bouwval: "ik ga eraan onderdoor"

Media door Elsemieke

Het heerlijke programma 'Help mijn man is klusser' is weer van start gegaan en het nieuwe seizoen trapte gelijk af met met een hilarische aflevering. Dit keer is het de beurt aan de bouwval van Petra en Joop, die in een ontzettend smerig huis wonen dat ze al vijftien jaar verwaarlozen.

Help mijn man is klusser is van start gegaan met een vers seizoen en de eerste aflevering zorgde direct voor verbazing bij kijkers. In de aflevering van maandagavond maken we kennis met Petra en Joop. Zij hebben al vijftien jaar een zwaar verwaarloosd en vervuild rijtjeshuis in Zaandam. Petra smeekt John Williams zo'n beetje of hij hen wil helpen met het opknappen van het huis. “Het staat hier stil. Ik vraag het je niet, ik smeek het je echt. Ik zit vol met woede en ik ben depressief, omdat mijn huis niet af is. Ik ga eraan onderdoor en mijn huwelijk ook.”

Wonen in een nachtmerrie

Als John langsgaat bij Petra schrikt hij. Werkelijk niks is af. Het plafond van de woonkamer en keuken ligt volledig open, de keuken is een rotzooi, de wc is niet afgemaakt, de vloer ligt er half uit en de slaapkamer ligt vol met verzamelde elektra-spullen van Joop. “Er is mij een paleisje belooft en ik woon in een ruïne." Haar man Joop is al flink op leeftijd en hij weet simpelweg niet meer waar hij moet beginnen. Het klusteam gaat aan de slag om na vijftien jaar iets van de woning te maken.

Mensonwaardig

Kijkers van het programma schrikken vooral van hoe vervuild het huis is. Ook John maakt zich er in de aflevering zorgen over en regelt een opruimcoach dat het stel na de aflevering begeleidt. “Hoe jullie hebben gewoond is mensonwaardig." Op Twitter gaan de kijkers ook los en delen ze hun uitgesproken meningen, wat voor veel hilariteit zorgt. Vooral het feit dat het huis, naast een puinzooi vanwege de achterstallige klussen, ook gewoon hartstikke smerig is, wat niet zoveel met klussen te maken heeft. "Je hoeft toch niet te kunnen klussen om dit te kunnen opruimen?" schrijft een Twitteraar. Een ander geeft Petra de tip om gewoon bij Action wat schoonmaakspullen te halen. Au, pijnlijk...