Wow: zoveel verdienen de Selling Sunset makelaars nu echt

Media door Anne-Fleur

Het vierde seizoen van Netflix' realityserie Selling Sunset staat nog maar net op de streamingplatform en is momenteel een grote hit. Kijkers over de hele wereld zijn helemaal in de ban van de knappe (en blijkbaar super rijke) real estate makelaars in het zonnige Los Angeles. Ze verkopen een heleboel mooie million dollar huizen, maar hoeveel verdienen ze daar nu eigenlijk écht mee? 

Lees ook: Selling Sunsets Christine Quinn is moeder geworden: 'Kwam dramatisch ter wereld'

Dit is hoeveel de Selling Sunset-makelaars écht verdienen

Geef het maar toe: het kijken van Netflix' Selling Sunset is een van onze grootste guilty pleasures. We zeggen allemaal wel dat we niet van drama en reality-tv houden, maar oh boy, wat zijn we fan van deze LA realtors. Niet alleen om de never-ending ruzies en vriendschappen, maar ook om alle geweldige outfits (lees: Christine's outfits) en het zien van al deze luxe huizen in de Hollywood Hills. Verkoopt een van de dames zo'n tof huis, dan krijgen ze een beste commissie, althans dat is wat we te zien krijgen. Maar hoeveel verdienen deze makelaars nu echt? 

Commissies

In Nederland gaat het makelaarsleven net even anders dan we te zien krijgen in Selling Sunset. Hier krijg je namelijk gewoon een uurloon en word je per maand netjes uitbetaald. In LA lijkt dat compleet anders te gaan, want daar zien we dat wanneer een van de sexy makelaars een huis verkoopt, er een huge commissie voor krijgt. En wat blijkt? Dat is ook echt het enige wat ze krijgen. Geen maandelijkse uitbetaling, dus. 

'Nadeel' 

Nu horen we je denken: "Het enige? Ik zou ook wel honderdduizenden dollars willen verdienen". Nou, we zeggen eerlijk, wij ook wel. Toch is het krijgen van af en toe een (grote) commissie niet altijd even handig. Netflix-ster Mary Fitzgerald vertelde een tijdje terug aan Express dat dit het enige nadeel is aan werken in de business. "Soms spendeer je maanden aan een klant en verandert hij of zij plotseling van gedachten. Maar soms vind je een klant die meteen een zwak heeft voor een huis – dan verdien je gemakkelijk een giga commissie. Helaas is dit niet vaak het geval", zei de LA-makelaar.

Luxe leven

Ondanks dat je niet maandelijks uitbetaald wordt, lijkt het luxe leven van een LA-realtor ons toch niet helemaal verkeerd. We hoeven alleen maar even te denken aan alle coole events, outfits, torenhoge hakken én awesome huizen die je te zien krijgt. Be right back, even ons makelaars license voor de Hollywood-omgeving halen. 

Lees ook: Dit zijn de beste miniseries op Netflix