Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Kerstverlichting in de kerstboom: zo krijg je ze binnen no time erin

Het versieren van de kerstboom is altijd weer een feest. Alleen de kerstlampjes blijven een ding. Heb je ze eindelijk uit de knoop, komt de volgende struggle: de lichtjes moeten in de kerstboom. Ook dit is vaak een klus die je liever overlaat aan iemand anders. Met deze tips hoeft dat niet en krijgt zelfs de grootste kluns de lichtjes met gemak in de boom!

kerstverlichting ophangen in kerstboom tips

Lees ook: Met deze tips heb jij binnen no time je kerstboom opgetuigd

Verlichting in de kerstboom

Heb je nog geen kerstverlichting in huis of ben je op zoek naar nieuwe? Bedenk je dan van tevoren even goed, hoeveel kerstverlichting jouw kerstboom nodig heeft. Het verschilt per kerstboom, hoeveel lampjes je nodig hebt.

Clusterverlichting

Als je gaat voor clusterverlichting, dan heb je bij een kerstboom van 210 centimeter minimaal 2560 lampjes (16 meter) nodig. Wil je helemaal uitpakken? Zoek dan kerstverlichting met ongeveer 4000 lampjes (25 meter). Een kerstboom van 150 centimeter heeft minimaal 1920 lampjes (12 meter) nodig en voor een volle boom 2400 lampjes (15 meter). Is jouw huis zo hoog, dat er een kerstboom van drie meter in past? Ga dan voor minimaal 4800 lampjes (30 meter) of als je echt wil uitpakken: ongeveer 8000 lampjes (50 meter).

 

Snoerverlichting

Ben je meer traditioneel? Dan gebruik je waarschijnlijk streng-/snoerverlichting. In dit geval heb je bij een kerstboom van 210 centimeter minimaal 288 lampjes (16 meter) nodig en voor een volle boom 450 lampjes (25 meter). Een kleine kerstboom van 150 centimeter heeft 216 lampjes (12 meter) nodig minimaal. Als je graag uitpakt, neem je 270 lampjes (15 meter). Tot slot gebruik je voor een gigantische boom van drie meter 540 lampjes (30 meter) of 900 lampjes (50 meter), mocht je echt zin hebben.

Kerstverlichting horizontaal ophangen

Dit is de makkelijkste manier om kerstverlichting op te hangen. Het duurt ook maar 15 tot 20 minuten. Bij het horizontaal ophangen van kerstverlichting begin je onderaan de boom. Vanaf daar cirkel je met de lichtjes om de kerstboom heen. Je wikkelt de kerstverlichting rond de boom. Daarbij ga je op en neer over de takken. Dit doe je tot bovenaan de boom.

Kerstverlichting zigzag ophangen

Deze manier van kerstverlichting ophangen duurt iets langer, maar zorgt wel voor een nóg mooier resultaat. Wanneer je kerstverlichting zigzaggend ophangt, werk je de kerstboom af in drie delen. Je hebt daardoor wel drie setjes kerstverlichting nodig. Steek allereerst de stekker in het stopcontact. Ga vervolgens vanuit daar in een zigzag beweging over één kant van de boom. Doe dit tot je snoer op is en ga daarna naar de volgende zijde van je kerstboom. Het duurt ongeveer 20 tot 30 minuten, maar dan heb je wel een vol verlichte kerstboom!

Kerstverlichting per tak ophangen

Ben je helemaal gek op kerstverlichting en mag de kerstboom zo vol mogelijk? Ga dan voor de methode, waarbij je kerstverlichting ophangt per tak. Deze methode van kerstverlichting ophangen duurt wel minimaal een uur, maar dan heb je ook wat. Ook hier geldt: begin onderaan de kerstboom en werk naar boven.

Snap je het nog niet en zie je het totaal niet voor je? Bekijk dan onderstaande video als extra hulpmiddel:

Lees ook: Pas op: de kerstboom is giftig voor katten en honden