Hoe gaat het met Adje van Mooi! Weer De Leeuw? ‘Ik word nog dagelijks herkend’

Celebs door Jennifer

Adje, wie kent hem niet? Jarenlang was Adje, oftewel Arijan van Bavel, de bekende sidekick van Paul de Leeuw in tv-programma’s als Mooi! Weer De Leeuw. In zijn feloranje overhemd was hij heel lang de rechterhand van Paul, maar toen ineens verdween hij van de buis. Waar hangt Adje tegenwoordig uit en heeft hij eigenlijk nog contact met Paul?

adje arijan van bavel hoe gaat het met

Lees ook: Terug in de tijd: 20 x snoepgoed dat je vroeger altijd at

Wie is Adje?

Paul de Leeuw leerde Arijan kennen in 2005, toen hij nog onderdeel was van toneelgroep ‘De Zingende Decoupeerzaag’. Hij stuurde onder de naam ‘Adje van Nispen’ een mail naar het programma van Paul, waarin hij vroeg of hij mocht optreden in Mooi! Weer De Leeuw samen met zijn toneelgroep. Hij was te gast en mocht inderdaad optreden, wel met Paul (rond minuut vier):

Na dit bijzondere moment in de show kon Paul Adje niet meer loslaten. Hij zocht uit wie Adje nou eigenlijk was en ontdekte zijn echte identiteit, Arijan van Bavel. Vervolgens vroeg hij aan Arijan of hij zijn nieuwe sidekick wilde worden. De rest is geschiedenis.

Arijan als Adje

Arijan speelde ruim vijf jaar lang het typetje Adje. Met zijn typetje zorgde hij voor veel hilarische momenten, waarbij hij vaak nogal voor schut werd gezet. Toch kijkt hij hier met een goed gevoel op terug. Aan onze Ze-redacteur Jennifer vertelt hij: “Het was iedere week een feestje samen met Paul. Alles was op basis van improvisatie, de grap ontstond ter plekke. En zoveel kijkers! Dat gebeurt bijna niet meer. Daar ben ik toch wel trots op.”

Wat doet Arijan ‘Adje’ van Bavel nu?

Dankzij de miljoenen kijkers voor Pauls tv-programma’s werd Arijan in één klap heel populair. Toen het programma van de buis verdween, verloren we hem helaas ook direct uit het oog. Waar is die leuke man met het oranje overhemd gebleven? Nou, ‘Adje’ blijkt een bezige bij! Na zijn tijd bij Paul de Leeuw zat Arijan niet stil. “Jaarlijks maakte ik een komedievoorstelling,” vertelt hij. “Maar door corona is onze vorige tour helaas vroegtijdig gestopt.” Gelukkig heeft hij ooit de studie dramatherapie gevolgd. Hij had nog iets om op terug te vallen: “Destijds was ik daar ook wel werkzaam in, maar na een acteercarrière dacht ik hier nooit serieus aan. Nu alles stilviel opperde een vriendin, die werkzaam was in de sector: misschien moet je het gewoon oppakken.” Zelf twijfelde hij eerst wel. Hij dacht: kan ik dit nog wel? Achteraf bleek het een goed idee: “Ik vond en vind het fantastisch om te mogen doen. Ik beleef hier veel plezier aan. Het is tof om als dramatherapeut mensen een zetje te geven in het leven.”

Arijan in het theater

Hoewel Arijan dus een studie tot dramatherapeut heeft afgerond, is dit niet zijn grootste passie. Dat blijft toch wel het theater. Inmiddels is hij ook weer terug op de bühne. Zo produceert hij momenteel een nieuwe komedievoorstelling ‘Wie slaapt er op de bank’, waarin hij zelf ook speelt samen met onder andere acteur Bas Muijs (bekend van GTST). Arijan toert vanaf januari 2022 met deze theatershow door het land, waarover al een aantal recensies te lezen zijn. Zo zegt komiek André van Duin: “Theater van de klucht, ga er heen, want dat wordt lachen.” En Musicalnieuws noemt Arijan “een meester in komische timing”.

Paul de Leeuw

Arijan is dan wel verdwenen van de buis, hij is zeker niet weg uit de entertainmentbusiness. Hij was ruim vijf jaar lang heel close met Paul, maar hoe zit dat nu eigenlijk? Is dat contact helemaal verwaterd of is hun vriendschap voor altijd? Arijan vertelt: “We volgen elkaar met belangstelling. Als hij start met zijn nieuwe show, bijvoorbeeld nu met Busje komt zo, dan hebben we even contact. We wensen elkaar ‘toi toi toi’.” Hij heeft nog steeds veel bewondering voor zijn ontdekker: “Ik vind het tof om te zien hoe Paul zich blijft uitvinden.”

Herkend op straat

Je kunt je voorstellen dat Arijan ook nu nog steeds wordt herkend op straat. Zijn typetje Adje viel nogal op met het oranje overhemd en gekke gedrag. Loopt hij tegenwoordig met een grote zonnebril over straat? Nou, nee, waarschijnlijk niet! Arijan: “Ik word nog dagelijks herkend en dat is ontzettend leuk. Mensen herinneren zich dan een leuke grap op tv. Of ze willen even zeggen hoeveel lol ze destijds hadden met het gezin op de bank. Ik kan daar alleen maar van genieten.” Hij maakt ook heel slim gebruik van zijn BN’er-status: “Hopelijk komen ze ook een keer naar de theatershow kijken, want dat zeg ik er dan natuurlijk wel even bij.” Mocht je inderdaad zin hebben in een avondje lachen, dan kun je hier zien of hij in de buurt komt!

Lees ook: Nostalgie: Deze feel good nineties film komt naar Netflix!

Beeld: Brunopress