6 zinnen waarmee je iemand op een goede manier kan ghosten

Single & daten door Jennifer

Oké, ghosten is niet leuk. Je wilt zelf liever ook niet geghost worden. Toch vind je soms iemand, waarmee het gewoon echt niet werkt. Ghosten is dan de makkelijkste manier om het contact te verbreken. Alleen laat je iemand zo wel op een nogal pijnlijke manier achter. Of niet, wanneer je een van deze zinnen gebruikt.

Lees ook: 4 tekenen dat het niet goed gaat in je relatie

Gesprek loopt dood

Stel, je hebt net een match op Tinder of een andere datingapp. Tijd om te chatten! Het lijkt goed te gaan, maar je merkt toch: het komt vooral van jouw kant. Als het online gesprek je niet helemaal lekker zit, wees dan op een gegeven moment gewoon eerlijk. Vooral wanneer jij wél graag tijd steekt in elkaar leren kennen, maar de ander doet dat niet. Tja, dan is het misschien toch geen match. In dat geval kun je zeggen:

“Het was interessant om je te leren kennen. Ik denk alleen niet dat onze manier van communicatie goed bij elkaar past. Ik hoop dat je hier een geweldig persoon ontmoet.”

Geen geslaagde eerste date

Oeh, jullie zijn op een eerste date geweest! Dat is goed, maar helaas viel het wel een beetje tegen. Het liefst zou je je date direct ghosten. Het is toch veel te awkward om de waarheid te zeggen? Hm, verplaats je nu eens in de ander. Hoe zou jij het vinden als dit gebeurt? Nee, je stuurt gewoon een berichtje, bijvoorbeeld zoiets:

“Dankjewel voor gisteravond. Het was leuk om je te ontmoeten. Alleen zie ik eerlijk gezegd geen toekomst voor ons. Wel hoop ik dat je een ander geweldig persoon ontmoet.”

Red flags!

O jee. Heb je net een match op je datingapp, maar zie je een heleboel red flags? Stoppen! Nu meteen! Nou ja, natuurlijk stop je niet direct. Zelfs iemand waarbij je duidelijk red flags voelt, moet je niet ghosten. Daarnaast is het ook niet slim om diegene aan te spreken op zijn of haar slechte gedrag. Datingexpert Charly Lester zegt: “Dit kan leiden tot een awkward ‘over en weer’-gesprek, wat niemand wil of nodig heeft. Je begrijpt dus waarom veel mensen uiteindelijk gewoon zwijgen.” Toch hoef je niet te ghosten. Je kunt bijvoorbeeld ook zeggen:

“Dankjewel voor het gesprek. Ik denk niet dat we goed bij elkaar passen, maar veel succes hier.”

Mocht je vervolgens zeker zijn van je red flags, dan zou je de persoon wel kunnen rapporteren bij de datingapp. Ook kan blokkeren nooit kwaad.

Liever happy single

Misschien kom je tijdens het swipen op je datingapp erachter, dat je hier helemaal niet klaar voor bent. Wees in zo’n geval niet alleen eerlijk tegen jezelf, maar ook tegen de ander. Ga de persoon nu niet heel simpel ghosten, maar stuur bijvoorbeeld dit bericht:

“Sorry, ik vond het heel leuk om je te leren kennen. Alleen hoe meer tijd ik met je doorbreng, hoe meer ik me realiseer dat ik hier niet klaar voor ben. Ik ben nog niet klaar om iets nieuws te beginnen met iemand.”

Vergeet hierna niet alle datingapps te verwijderen van je telefoon!

Het gaat te snel

In een relatie is het belangrijk om naar elkaars gevoel te luisteren. Eerlijkheid is ook key. Vooral als het gaat om elkaars grenzen. Wanneer iemand voor jouw gevoel te snel gaat, stop diegene dan meteen. Niet door te ghosten, maar met woorden zoals deze:

“Sorry, maar dit gaat voor mij iets te snel. Ik heb wat meer tijd nodig. Liever neem ik even een stapje terug, om te bedenken wat ik echt wil.”

Er is een ander

In de huidige tijd hoeven veel mensen niet per se maar één partner. Sommigen houden zichzelf liever beschikbaar voor iedereen. Het is dus altijd belangrijk dat je weet van elkaar, wat voor relatie je zoekt. Vooral wanneer jij zelf meer van een open relatie bent. In dat geval moet je date wel van tevoren weten, dat jij ook met anderen afspreekt. Heb je nu iemand anders gevonden, die leuker is dan je vorige date? Niet ghosten! Wees eerlijk en zeg bijvoorbeeld dit:

“Hoi (naam), zoals je weet date ik met meer mensen. Gisteravond besloten (naam) en ik om toch exclusief te gaan. Ik vond het echt leuk om jou te leren kennen. Ik hoop dan ook dat je een ander geweldig persoon ontmoet.”

Lees ook: 9 mannen vertellen waarom ze hun date hebben geghost

Bron: Metro.co.uk