9 mannen vertellen waarom ze hun date hebben geghost

Single & daten door Jennifer
1 van 8

Herken je dat? Je hebt een eerste date en het was heel fijn. De volgende dag wacht je smachtend op een appje over hoe leuk hij het vond. Alleen… het bericht komt niet. Ook de tweede, derde en vierde dag erna blijft het stil. Je bent geghost. Maar waarom laten mannen hun date soms zomaar in onzekerheid achter?

ghosting redenen van mannen

Lees ook: 45 dingen die je denkt als hij niet terugappt

Redenen van mannen om te ghosten

Negen mannen vertellen in alle eerlijkheid aan de Amerikaanse Cosmopolitan waarom zij ooit hun date hebben geghost. Soms is de reden heel begrijpelijk, zoals bijvoorbeeld bij Daveed die met een getrouwde vrouw blijkt te daten. Maar er bestaan ook mannen die ghosten, "omdat ze een beetje irritant was". Ai.

Ryan (27):

“We hadden twee dates en een goede connectie, maar meer gebaseerd op fysieke aantrekkingskracht dan op iets anders. Na de tweede date bleef ik bij haar slapen. Pas de volgende ochtend verminderden de vonken iets. Toen ik wakker werd, was ze weg. In mijn telefoon stond een berichtje van haar met alle details over waar ze een lift naartoe nodig had, ons hele weekend uitgestippeld, welke vrienden ik moest oppikken en nog veel meer. Ik schrok ervan en liet haar weten dat ik bezig was. Binnen een paar uur had ik vijf gemiste oproepen en nog meer berichtjes. Ze drong erop aan dat we deze dingen moesten doen om er een goed weekend van te maken, met een steeds meer geïrriteerde toon. Die avond liet ik haar weten, dat ik haar niet meer wilde zien. We kregen ruzie via berichtjes en ze eiste dat ik haar persoonlijk zou opzoeken om het af te sluiten. Ik legde uit dat het teveel voor me was, maar ze luisterde nog steeds niet. Toen heb ik me teruggetrokken en haar geghost.”