Waarom je baby stopt met huilen wanneer je met hem of haar rondloopt

Kinderen door Sanne

Iedere baby huilt en sommige baby’s zijn lastig stil te krijgen. Maar wanneer je hem of haar optilt en begint met heen en weer lopen, wordt vrijwel iedere baby weer rustig. Waarom werkt dit eigenlijk nou zo goed? Daar is een simpele, oeroude reden voor.

draagzak draagdoek baby rondlopen huilen

Lees ook: 108 korte meisjesnamen waar je meteen verliefd op wordt

Aangeboren

Gedragen worden betekent voor een baby een bepaalde bescherming. De hartslag komt direct tot rust en ouders kunnen, indien nodig, onmiddellijk er vandoor als er gevaar dreigt. Een baby voelt dit haarfijn aan. Een spartelende baby is simpelweg lastiger mee te nemen dan een rustige baby. Het is aangeboren en we zijn niet de enige. Ook muizen, leeuwen en panda’s worden rustig als ze gedragen worden door hun moeder of vader.

Huilen

Als ouder kun je hier vast en zeker een goede voorstelling bij maken. Zodra je je kleine spruit weer neerlegt, begint het huilen opnieuw. Ook dit is een natuurlijke reactie. Huilen moet namelijk voorkomen dat de baby niet wordt vergeten en bijvoorbeeld wordt achtergelaten. Je kunt het je misschien niet voorstellen dat je je kleine zou vergeten, maar het gebeurt echt. Het gaat je geheid een keer overkomen. De vraag is alleen wanneer. 

Tip

Beginnen je armen moe te worden van het dragen van je baby? Dan is een leuke draagzak of draagdoek misschien wel de beste oplossing. Met een draagzak/doek kun je met je baby blijven lopen maar ondertussen nog wel even een telefoontje plegen of de wasmachine aanzetten. Multitasken, daar raak je als beginnende ouder steeds sneller gewend aan.

Lees ook: Babyshower: originele ideeën om je zwangere vriendin te verrassen

Beeld: iStock