Oud-medewerkers van Nikkie Plessen beschuldigen haar van discriminatie

Celebs door Jennifer

Het is niet de eerste keer dat Nikkie Plessen negatief in het nieuws komt. Deze keer gaat het niet om een gephotoshopt plaatje van zichzelf, maar over haar modebedrijf NIKKIE. Oud-medewerkers onthullen aan Juicechannel verhalen over discriminatie binnen het bedrijf. O jee…

nikkie plessen bedrijf beschuldigd van discriminatie

Lees ook: Martien is gepest Maxime spuugzat: 'Get a life!'

Hoofddoek past niet bij NIKKIE

Momenteel gaan de geruchten rond over discriminatie en racisme binnen het bedrijf NIKKIE. Hoewel Nikkie Plessen zelf niet reageert, zijn de geruchten wel heel sterk. Vooral doordat de verhalen van oud-medewerkers komen. Op de Instagram van Juicechannel verschenen enkele stories met verschillende situaties. Zo schrijft iemand die werkte bij Nikkie’s YouTube-kanaal Yours Today: “We hebben daar ooit een winactie gedaan met een Chaneltas. Wij als team mochten een winnaar kiezen voor deze winactie. We hadden een winnares gekozen, die echt superactief had meegedaan. Alleen droeg deze dame een hoofddoek. Wij kregen toen te horen dat dit echt niet de bedoeling was en dat alleen een dame met blonde haren mocht winnen. Dit paste bij het merk NIKKIE.” Excuse me?

Kleding NIKKIE niet voor plussize

Niet alleen wordt er gediscrimineerd bij winacties van NIKKIE, ook tijdens sollicitaties blijkt het bedrijf niet inclusief. In een ander story vertelt een vrouw over haar sollicitatie in 2019. Ze schrijft: “Ik mocht op gesprek komen en die mevrouw Bontekoe was geshockeerd, toen ze mij zag. Ze zei ‘op de foto zie je er anders uit’.” Volgens de vrouw was zij “veel te vol om in een NIKKIE-winkel te werken”. Kennelijk is de kleding niet bedoeld voor mensen met een maatje meer, aldus de oud-sollicitant. Dat Nikkie zelf van een slank lichaam houdt, had iedereen overigens wel al door. Eerder ontdekten mensen dat Nikkie niet vies is van wat photoshop:

Geen ‘wilde’ krullen

Naast hoofddoeken en plus size mensen hoeft het bedrijf NIKKIE blijkbaar ook geen mensen met krullen. Dit blijkt uit een derde verhaal van iemand die in 2018 solliciteerde. Op de Instagram van Juicechannel staat: “Ik mocht op gesprek komen en ik had krullen. Toen is mij gevraagd of ik de volgende dag wilde proefdraaien, maar dan het liefst met steil haar.” Waar sommige mensen dol zijn op krullen, vindt Nikkie krullen kennelijk veel ‘te wild’. De vrouw schrijft verder: “Ik was destijds nog erg onwetend, dus de volgende dag kwam ik met steil haar opdagen. Dat vond ze helemaal geweldig.”

Nikkie Plessen

Of Nikkie Plessen hier zelf ooit iets over gaat vertellen, is nog een mysterie. Toen ze in het verleden reacties kreeg op haar blunder met Photoshop, reageerde ze hier niet direct op. Later stond ze bij RTL Boulevard aan de desk, waar het gesprek op een gegeven moment over lange broeken ging. Toen reageerde ze op een grappende manier op haar blunder: “Ik heb dus nu deze hele hoge broek aan met hele hoge hakken erbij, dan oog je optisch langer. Dan hoef je niet te photoshoppen. Daar ben ik ook niet zo goed in blijkbaar, haha.” Ze kon daar in ieder geval wel om lachen, maar of dat nu ook het geval is? Wij gokken van niet.

Lees ook: Marco Borsato emotioneel over Leontine: 'Ik heb de volledige verantwoordelijkheid genomen'