Lifestyle
Lifestyle

Locaties in Vampire Diaries die je echt kunt bezoeken

Als je een echte fan bent van The Vampire Diaries, dan pinkte je waarschijnlijk wel een traantje weg toen de serie officieel stopte in 2017. Op Netflix was de serie nog een tijdje te bingen, maar inmiddels is daar ook een einde aangekomen. Lang hoef je niet te treuren, want je kunt namelijk locaties uit The Vampire Diaries bezoeken!

vampire diaries locaties bezoeken

Lees ook: Durf je? De 10 engste horrorfilms op Netflix en Videoland

10 locaties uit The Vampire Diaries

The Vampire Diaries was jarenlang een van de populairste tienersseries en dat is niet zonder reden. Deze Amerikaanse fantasy-televisieserie is gebaseerd op de boeken van L.J. Smith en de serie speelt zich af in Mystic Falls Virginia. Helaas is er al een poosje een einde gekomen aan de vampierenserie, maar dat betekent niet dat het nieuws rondom de tv-show uitblijft! Wij duikelden namelijk een aantal toffe locaties op uit The Vampire Diaries die je in real life kunt bezoeken, zodat je de serie niet helemaal hoeft te missen. Je moet er wel even voor naar de VS, maar dan heb je ook wat. Lees je mee?

1. Whitmore College

Hoewel het grootste gedeelte van de serie gefilmd is in Covington, zijn er ook een boel plekken uit de plaats Georgia gebruikt voor The Vampire Diaries. Denk bijvoorbeeld aan Oxford College of Emory University, oftewel Whitmore College waar Elena, Bonnie en Caroline een studie volgen in seizoen 5.

Waar vind je deze locatie uit The Vampire Diaries? Whitmore College zit in 801 Emory Street in Oxford. 

2. The Mystic Grill

In de serie hangen Elena en haar vrienden viel rond in The Mystic Grill, het gezellige restaurantje. Mocht je daar ook een keer een vorkje willen prikken, dan moet je in Covington zijn. In 2014 hebben echte die-hard fans hier een gelijksoortig restaurantje geopend als in de serie. Over toewijding gesproken! 

Waar vind je deze locatie uit The Vampire Diaries? Mystic Grill vind je aan 116 Clark Street in Covington, Georgia.

3. Scoops

En als je dan toch in Covington bent, kan je direct een bezoekje brengen aan Scoops, het kleurrijke ijswinkeltje waar Elena en haar vriendengroep regelmatig neerploffen. Rumour has it dat Ian Somerhalder, die Damon speelt in The Vampire Diaries, fan is van de bananen pudding milkshake. Smullen!

Waar vind je deze locatie uit The Vampire Diaries? Scoops vind je aan 1131 Church St., in Covington, Georgia. 

4. Lockwood Mansion

Zeg je Vampire Diaries, zeg je Lockwood Mansion. Op deze plek kun je als fan even stilstaan bij de gevallen weerwolf, Tyler Lockwood. Foto's maken kan natuurlijk ook.

Waar vind je deze locatie uit The Vampire Diaries? Lockwood Mansion vind je aan 2129 East Street, SE in Covington, Georgia.

5. Twelve Oaks Bed & Breakfast

Volgens ingewijden verbleef de cast hier vaak tijdens het opnemen van de productie van The Vampire Diaries. Maar dat niet alleen: de locatie heeft ook een belangrijke plek in Memory Lane, oftewel in aflevering vier van seizoen 2. 

Waar vind je deze locatie uit The Vampire Diaries? Twelve Oaks Bed & Breakfast vind je in 2176 Monticello St, SW Covington, Georgia.

6. The Gilbert House

Allemaal leuk en aardig deze locaties uit The Vampire Diaries, waar het natuurlijk echt om draait is Elena en Jeremy Gilbert's huis. Gelukkig kan je dit huis nog bezoeken ondanks dat de locatie in de serie in seizoen vier in brand vloog. In het echt staat 'ie er namelijk nog!

Waar vind je deze locatie uit The Vampire Diaries? The Gilbert House staat in 2104 Floyd Street, NE in Covington, Georgia.

7. Gram's house

We blijven nog wel even in Covington, want het huis van Gram's, de oma van Bonnie, staat er ook nog gewoon! 

Waar vind je deze locatie uit The Vampire Diaries? In 2136 Conyers Street, SE Covington, Georgia kan je Gram's house bezoeken. 

8. De kloktoren

De bekende kloktoren die vaak in de achtergrond van The Vampire Diaries verschijnt hoort absoluut ook in dit rijtje thuis. De kloktoren die je in de serie ziet, is eigenlijk onderdeel van het Historic Newton County Courthouse, die je aan 1124 Clark Street, in Covington, Georgia vindt. Tegenover dit gebouw kun je eventueel nog wat leuke souveniertjes kopen uit The Vampire Diaries! 

9. Whitmore Frat House

We nemen weer even een kleine zijsprong terug, want in Oxford kan je ook het bekende Whitemore frat house bezoeken. Voordat ze toegelaten werden tot Whitmore, moesten Elena en Damon samen naar een fraternity costume party en we weten allemaal hoe dat eindigde... 

Waar vind je deze locatie uit The Vampire Diaries? Deze locatie vind je aan 1008 N Emory Street, Oxford in Georgia.

En het Salvatore Boarding House?

Het huis waar Damon en Stefan woonden is al voor heel veel andere films en series gebruikt. Helaas is het huis, dat in het echt Glenridge Hall heette, enkele jaren geleden verkocht en gesloopt door de eigenaren. *Snik*

Beeld: GettyImages, Netflix