Zo gaan je geurstokjes extra lang mee

Wonen door Jeanine

Geurstokjes zijn ideaal om op een makkelijke manier een kamer heerlijk te laten ruiken. Ze zijn in allerlei fantastische geuren te verkrijgen en ze staan ook nog eens leuk in je interieur. Natuurlijk wil je wel zo lang mogelijk kunnen genieten van de stokjes. Met deze tips heb je er extra lang plezier van.

Lees ook: Met dit drankje houd je je bloemen langer in leven

Omdraaien

Wist je al dat je je stokjes om hoort te draaien? De stokjes nemen de olie op en verspreiden de geur, maar als ze er al een tijdje instaan, zullen ze niet zoveel geur meer afgeven. Draai ze voorzichtig om zodat de natte delen naar boven steken. Je zult merken dat je kamer meteen weer lekker ruikt. 

Gebruik niet alle stokjes tegelijkertijd

Steek jij alle meegeleverde stokjes in een keer in het potje? Dan zal je kamer waarschijnlijk lekker ruiken, maar het nadeel is dat je er niet zo lang profijt van hebt. Hoe meer stokjes je gebruikt, hoe meer olie wordt opgezogen. Vind je een minder sterke geur dus prettiger en wil je dat de geurstokjes langer meegaan? Dan kun je eens wat minder stokjes gebruiken. Verwissel ze na een tijdje om voor de stokjes die nog niet gebruikt zijn om optimaal te kunnen genieten.

 

Let op de plek

De plek waar je geurstokjes staan bepaalt voor een groot deel hoe lang ze meegaan. Heb jij ze vlak bij de verwarming staan? Haal ze daar dan maar gauw weg. Door de warmte zal de olie in rap tempo verdampen, waardoor de flacon sneller leeg gaat. De stokjes kunnen daardoor ook uitdrogen. Boven op de vensterbank is trouwens ook geen ideale plek, want daar schijnt vaak de felle zon. Houd ze dus weg van warmtebronnen en zonlicht, en dan moet het helemaal goedkomen.  

Lees ook: Wat is beter? De deur van de wasmachine open of dicht doen na een wasbeurt?