Netflix top 10 korte series van dit moment

Media door Bente

Buiten het regenachtige weer en binnen de warme dekentjes. Dat vraagt om nieuw bingemateriaal. Dus zoek je nog een fijn programma dat niet al te moeilijk te volgen is? Wij hebben de Netflix top 10 van korte series voor je uitgezocht. Scheelt jou weer een hoop gescrol. De afleveringen duren ongeveer 30 minuutjes. Perfect voor een kleine escape aan de realiteit. 

Lees ook: Netflix top 10 series van dit moment

1. Karlek & Anarki

1 seizoen, 8 afleveringen

Heb je het voornemen om een nieuwe taal te leren? Na het zien van de Zweedse serie Karlek & Anarki (Love & Anarchy) ken je een aardig woordje Zweeds. Het gaat over de consultant Sofie en de ICT’er Max. Hij ziet hoe ze zichzelf bevredigt op het kantoor en ziet zijn kans schoon om het stiekem vast te leggen. Vervolgens chanteert hij haar met de intieme beelden. Je begrijpt: dit veroorzaakt een hoop trouble. Sofie kickt op de spanning en het geflirt. De afpersing loopt uit op wederzijdse uitdaging. De opdrachten die ze elkaar geven, blijven niet altijd binnen de lijntjes. Karlek & Anarki telt slechts acht afleveringen, maar gelukkig staat seizoen 2 op de planning. De release vindt ergens in 2022 plaats. In de tussentijd kun je je vermaken met deze negen andere series uit de Netflix top 10.

2. Emily in Paris

1 seizoen, 10 afleveringen

Dankzij Emily in Paris konden we tijdens de coronapandemie toch genieten van Paris en dagdromen over hoe we zelf langs de Seine wandelen. De Amerikaanse Emily vertrekt voor haar werk naar de stad van de liefde waar ze allesbehalve gentil wordt ontvangen. Dankzij haar uithoudingsvermogen en creativiteit overleeft ze haar cranky baas en judgy collega's. Gelukkig krijgt ze ook genoeg afleiding van haar woestaantrekkelijke buurman. Deze serie kan zeker niet ontbreken uit de Netflix top 10 korte series. Het is niet de meest intelligente show, maar kijkt wel lekker en snel weg. Volgend jaar verschijnt seizoen 2 op het streamingplatform, waarvan de opnames al zijn afgerond.

3. Country Ever After

1 seizoen, 12 afleveringen

Howdy! De gloednieuwe serie Country Ever After is een realityshow over de countryzanger Coffey en zijn vrouw die hiphopdanseres is. In de afleveringen nemen we een kijkje in het leven van het succesvolle stel. Het is namelijk niet makkelijk om hun veeleisende banen te combineren met het gezin. Ze hebben beiden een totaal andere kijk op het leven en proberen hier een weg in te vinden en wij kijken mee hoe.

4. Never Have I Ever

2 seizoenen, 20 afleveringen

Nope, deze serie gaat niet over het drankspelletje Never Have I Ever, maar over de tiener Devi. Net als menig 17-jarige, wil ze het allerliefst populair zijn. Volgens Devi zit er maar één ding op: ze moet een cool vriendje krijgen en haar virginity verliezen. Uiteraard verloopt dit niet zonder slag of stoot (no pun intended). Daarnaast moet ze ook dealen met haar conservatieve familie en de leugentjes om bestwil die ze verspreidt. Extra veel genieten, want sinds dit jaar zijn hier maar liefst twee seizoenen van te zien op Netflix!

5. Dash & Lily

1 seizoen, 8 afleveringen

All I want for christmas is… een romantische kerstserie! Dash & Lily gaat over twee tieners met heel verschillende karakters, die een oogje op elkaar krijgen. Belangrijke side note: ze hebben elkaar alleen nog nooit in het echt ontmoet. Tijdens de feestdagen schrijven ze elkaar berichten via Lily’s dagboek. Bloeit het in real life ook tot een romance? En ja: de serie is ook vermakelijk voor iedereen die geen tiener meer is. Helaas heeft Dash & Lily geen tweede seizoen en die zit er waarschijnlijk ook niet in. Volgens de producer kreeg de serie niet genoeg kijkers, waardoor Netflix het heeft gecanceled.

6. Dead to Me

2 seizoenen, 20 afleveringen

Je hebt de serie vast voorbij zien komen in de top 10 lijsten van Netflix. Twijfel niet langer: Dead to Me moét je gezien hebben. Het verhaal gaat over Jen die kampt met woedeaanvallen en een obsessie om de automobilist te vinden die haar man doodreed. Samen met haar nieuwe vriendin Judy, die ook haar eigen issues heeft, zorgen ze voor hilarische scènes. Dus pak de popcorn én zakdoekjes voor je (lach)tranen er maar bij. Er staan twee hele seizoen voor je klaar om gebinged te worden en vorig jaar is zelfs een seizoen 3 aangekondigd. Helaas is dit wel het laatste seizoen, boehoe.

7. Love

3 seizoenen, 34 afleveringen

Bij een titel als Love denk je aan een zwijmelserie, maar het zorgt eerder voor de training van je lachspieren en veel herkenning. De hoofdpersonen Gus en Mickey komen elkaar op een toevallige manier tegen in de supermarkt. Ze zijn twee tegenpolen die tegen alle verwachtingen in verliefd worden. Maar hoe zorgen ze ervoor dat ze dat ook blijven?

8. Lovesick

3 seizoenen, 22 afleveringen

Bij Lovesick denk je al waarschijnlijk al gauw aan liefdesverdriet, maar niks is minder waar. Lovesick gaat over een soa. De Britse Dylan ging hard op zoek naar de ware liefde, maar dan lopen al zijn plannen in de soep want hij ontdekt dat hij chlamydia heeft. Hij brengt al zijn vorige bedpartners op de hoogte. Dat betekent: heerlijk ongemakkelijke tv. Jij bent de komende avonden wel zoet, want deze serie is megaverslavend.

9. Friends from College

2 seizoenen, 16 afleveringen

Deze serie draait om een hechte vriendengroep van de universiteit die elkaar twintig jaar na hun afstuderen weer ontmoeten. Inmiddels zijn het veertigers en hebben ze allemaal zo hun eigen leventje opgebouwd. Ze hebben ontdekt dat de liefde er met de jaren niet makkelijker op wordt. De serie, van de makers van Neighbours en Forgetting Sarah Marshall, heeft twee seizoenen om te bingen, waarin je onder meer Cobie Smulders ziet shinen (ook wel bekend van haar rol als Robin Scherbatsky in How I Met Your Mother). Helaas zit een derde seizoen er niet in.

10. Merry Happy Whatever

1 seizoen, 8 afleveringen

Last but not least in deze Netflix top 10 korte series, nóg een kerstserie. Het gaat over dochter Emmy en schoonzoon Matt die met de kerstdagen Emmy’s familie bezoeken. Matt wordt door de hele familie op de proef gesteld. Toch laat Matt zich niet kennen en probeert hij zijn schoonfamilie binnen tien dagen voor zich te winnen. Al is de familie niet verwelkomend en komen er veel awkward situaties aan te pas. Dus heb je zin in kerstdiners, kerstbomen en ongemakkelijke familiediscussies? Merry Happy Whatever zit er vol mee.

Lees ook: Bridgerton film locaties die je kunt bezoeken in real life

Beeld: Netflix