Voor deze cartoons ben je nooit te oud

Media door Jeanine

Heb je Netflix en Videoland al uitgespeeld en ben je op zoek naar iets luchtigs? Soms heb je geen zin in lange, diepgaande documentaires of lastige films. Een simpele, leuke cartoon kan precies zijn wat je zoekt. Deze cartoons kun je nog steeds kijken.

cartoons

Lees ook: De leukste films voor een meidenavond

South Park

Wie kent ze niet? In de satirische animatieserie South Park zien we Kenny McCormick, Eric Cartman, Kyle Broflovski en natuurlijk Stan Marsh. Eerst kwamen er vooral grove grappen en bijzondere avonturen aan bod, maar South Park richt zich de laatste jaren steeds meer op verschillende maatschappelijke issues. In bepaalde afleveringen zit dus ook een heuse boodschap.

Je kunt South Park bekijken op Netflix.

Phineas & Ferb

Ken jij het introliedje ook nog steeds uit je hoofd? Phineas & Ferb is een van die series waar we stiekem nog steeds naar kunnen kijken. De twee stiefbroertjes hebben de hele zomervakantie om van alles te beleven. Achtbanen bouwen, een eigen circus opzetten, een piratenschip maken: vervelen doen ze zich in ieder geval niet. Hun vogelbekdier Perry is in werkelijkheid een geheim agent, die bepaalde snode plannen van Dr. Doofenshmirtz moet weten te stoppen.

Je kunt Phineas & Ferb bekijken op DisneyPlus.

Spongebob Squarepants

Wees nou maar eerlijk, ook jij kunt zo nu en dan genieten van een aflevering met onze favoriete gele spons. De klunzige Spongebob en zijn dwaze maatje Patrick krijgen het iedere aflevering weer voor elkaar om ons te laten lachen.

Je kunt Spongebob Squarepants bekijken op Netflix.

The Simpsons

Al meer dan 31 jaar is de serie op de buis. De satirische sitcom focust zich op het leven in Amerika, met een Amerikaans gezin in de hoofdrol: de Simpsons. Ouders Marge en Homer, en hun kinderen Bart, Lisa en de kleine Maggie. Het laatste seizoen eindigde afgelopen mei, maar dat betekent dat er maar liefst 32 (!) seizoenen op je staan te wachten. Genoeg om je deze zomer te vermaken!

Je kunt The Simpsons bekijken op Fox.

Lees ook: De leukste Nederlandse TikTok'ers om te volgen