Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Dr. Martens in de zomer: met deze tips draag jij favoriete booties ook als het warm is

Onder flared jeans, een jurkje, lange rok of mom jeans: je kunt Docs overal wel onder dragen. Zonde dus om ze pas na de zomer weer uit de kast te halen, toch? Dat hoeft gelukkig ook helemaal niet, want met deze tips draag jij je Dr. Martens ook als het kwik stijgt!

Dr Martens zomer

Lees ook: Kleding tijdens warm weer: dit is wat je wel en niet moet doen

Blaren

Iedere liefhebber van de boots weet het: Dr. Martens moet je goed inlopen voordat ze echt comfortabel zitten. Dat betekent helaas niet dat je geen blaren meer kunt krijgen als ze eenmaal ingelopen zijn. Vooral als het warm is, loop je risico op vervelende plekken. Door de warmte zwellen je voeten namelijk op en gaan ze zweten. Het gevolg: je favoriete laarzen zitten erg strak en oefenen druk uit op de bovenkant van je voet en je hiel. Trek de laarzen dus niet aan voor een hele lange wandeling of als je een dagje gaat shoppen terwijl het bloedheet is. Trek ze tussendoor uit zodat je voeten even kunnen luchten en neem blarenpleisters mee. Better safe than sorry.

Zweten

Met warmte komt ook transpiratie en voor velen geldt dat helaas ook voor de voeten. Zweten jouw voeten op een zomerse dag als de gekte en komt daar ook een onaangenaam geurtje bij kijken? No worries, it happens to the best of us. Een speciale deodorant voor voeten kan nare geurtjes uit je Dr. Martens weghalen. Draag daarnaast sokken die het vocht absorberen of je voeten koel houden. Vooral bamboe helpt daar goed tegen, maar je kunt ook sokken van polyester, katoen of wol kopen.

Sokken

Je sokkenkeuze kan je dag dus maken of breken, zoals we net al aangaven. Persoonlijk hebben wij vaak last van de randen van de Docs die beginnen te zweten en schuren. Aangezien je waarschijnlijk een rok, shorts of een jurkje aan hebt, blijft dat lekker tegen je huid aan plakken. We raden dus aan om wat hogere sokken te dragen die je er niet bovenuit ziet, maar die je benen wel ‘droog’ houden.

Water drinken

Ja, dit schijnt dus echt te helpen. Genoeg water drinken is sowieso belangrijk, vooral als het warm is, maar het helptd us ook tegen opgezwollen voeten. Doordat je vaker moet plassen, worden afvalstoffen ook sneller je lichaam uitgeloodst.

Lees ook: 5 populaire jaren 90 trends die je zelf kunt DIY'en