Waarom je een kopje rijst in je kledingkast moet zetten

Wonen door Chloe

Haal jij ook wel eens een gewassen kledingstuk uit je kast, maar ruik je toch een muffe geur? Ondanks dat je je kleding na het wassen netjes in je kast hangt kunnen er toch vervelende geurtjes ontstaan. Maar wij hebben daar een oplossing voor! Met een kopje rijst in je kast ruikt je kleding namelijk altijd heerlijk fris.

Lees ook: IKEA DIY: Zo maak je zelf het trendy rotan dressoir

Muffe geur in de kledingkast

Vooral kleding dat wat langer in je kast blijft liggen kan een muffe geur krijgen. Ga maar na: als de zomer begint en je je zomerkleding achterin de kast pakt wil je het liefst eerst alles in de wasmachine gooien. Er zijn meerdere oorzaken voor deze geur. Het kan zijn dat je je kleding bijvoorbeeld nog een beetje vochtig is als je het in de kast hangt. Ook kan het zijn dat je je schoenen in diezelfde kast opbergt en we weten allemaal dat de geur van een schoenencollectie niet al te best is.

Geurstokjes en kasthangers

Nou zijn er tientallen verschillende geurstokjes en kasthangers die beloven dat je kast en dus je kleding er lekkerder van gaat ruiken. Deze hang je op aan een hangertje of zet je neer in het hoekje van je kast. Het nadeel van deze zogenaamde oplossing is dat vaak alleen de kledingstukken daar in de buurt ernaar gaan ruiken en de rest nog steeds een muffe geur blijft houden. Daarbij hoef je ook geen luchtje meer op, want door de hoeveelheid die afgegeven wordt op de kleding rondom de geurhangers is zo sterk dat dit het enige is dat je nog zult ruiken.

Rijst in je kledingkast

Gelukkig hebben wij een betere oplossing en hoef je niet eindeloos in dure geurhangers te blijven investeren. Een simpel kopje rijst does the trick. Rijst absorbeert namelijk het vocht in je kledingkast en is dus perfect om nare geurtjes te voorkomen. Pak dus je minst favoriete kopje uit de kast, gooi deze voor de helft vol met ongekookte rijst en zet deze op een plek in je kast waar je kinderen of huisdieren niet bijkomen. En voor een extra frisse geur kan je ook nog een beetje van je favoriete luchtje eraan toevoegen. Een paar druppeltjes, even schudden en je kleding ruikt altijd alsof het net uit de wasmachine komt.

Beeld: iStock

Lees ook: 5 tips om je garderobe lenteproof te maken