Wat is PlayStation tegoed?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Anno 2021 is een hoop gedigitaliseerd en dat is natuurlijk met het oog op snelheid erg prettig. Je doet je aankopen bijvoorbeeld in een mum van tijd, je hoeft de deur niet meer uit en het wordt nog snel geleverd ook. Zo kun je ook aankopen doen in de PlayStation Store en dat doe je met PlayStation tegoed. Dit is een van de betaalmogelijkheden in de winkel die je op de PlayStation treft en daarmee kun je heel gemakkelijk content aanschaffen. Een PlayStation kaart is namelijk een prepaid tegoed, net zoals beltegoed dat is. Je hebt dus altijd controle over je uitgaven.

playstation

Wat kun je met PlayStation tegoed?

Een hele hoop. Een tegoedkaart kun je in winkels aanschaffen, maar ook in webshops. Als je dat laatste doet, dan krijg je de tegoedkaart direct geleverd in de vorm van een code. Deze code staat gelijk aan het aankoopbedrag en deze dien je te verzilveren in de PlayStation Store. De code invoeren en nadien bevestigen is voldoende en zo voeg je geld aan je portemonnee toe. Erg efficiënt en dat stelt je in staat om digitale content te kopen. Dit is zeer gevarieerd, zo kun je het volgende aanschaffen:

  • Games;
  • PlayStation Plus;
  • Extra content voor games;
  • In-game valuta;
  • En nog veel meer…

Als je een nieuwe game wilt aanschaffen, dan heb je aan PlayStation tegoed in je portemonnee voldoende. Je maakt een keuze, betaalt gelijk en nadien kun je de game downloaden. Een korte tijd later is de game dan beschikbaar om te spelen. Hetzelfde geldt voor extra content voor games. Een uitbreiding is vaak een stuk goedkoper dan de volledige game en daarmee verrijk je het avontuur of speelplezier.

Buiten dat bieden verschillende games nog een winkel in het spel aan. Dit is bijvoorbeeld voor nieuwe outfits, wapens, muziekthema’s en nog veel meer. Goede voorbeelden daarvan zijn Fortnite, Call of Duty, Rocket League, Minecraft en Destiny 2. Om die content in het spel te kunnen kopen kun je twee manieren aanwenden. Enerzijds de game in kwestie veel spelen om zelf krediet op te bouwen, anderzijds door de valuta van zo’n spel in de PlayStation Store te kopen.

Dit is geheel optioneel, maar verkort de tijd totdat je iets kan kopen aanzienlijk. Dus als je weinig tijd hebt kun je dat ene outfit op deze manier sneller bemachtigen. Weet wel dat de games zo gemaakt zijn dat dit soort content cosmetisch van aard is. Hierdoor zul je nooit een specifiek extra voordeel behalen. Dat zou natuurlijk niet helemaal eerlijk zijn. 

PlayStation Plus is een mooie extra

In het bovenstaande rijtje komt ook PlayStation Plus voor. Dit is een extra dienst, wat de ‘Plus’ in de naam al suggereert. Met PlayStation Plus krijg je geregeld speciale aanbiedingen die alleen voor de abonnees zijn. Ook kun je dan online gamen, gezien je daarvoor een abonnement moet hebben. Maar er is meer! Je krijgt maandelijks minimaal twee games ‘gratis’. Als abonnee kun je deze games kosteloos downloaden en spelen, zolang je lidmaatschap actief blijft. En dat is dan pas het topje van de ijsberg. PlayStation Plus is bedoeld als extra, maar biedt in alles zoveel meer dat het de perfecte aanvulling voor de PlayStation gamer is. Meer over deze dienst kun je hier vinden.

Behoud controle over je uitgaves

Het grootste voordeel van PlayStation tegoed is dat je altijd controle houdt over je uitgavepatroon. Je zit achteraf niet opgescheept met hoge creditcardrekeningen of vervelende verrassingen. Met de aanschaf van PlayStation tegoed heb je een vast prepaid bedrag dat je in de PlayStation Store kunt besteden. Is het op? Dan zul je nieuw tegoed moeten aanschaffen, wat je direct betaalt. Zo zul je altijd overzicht houden.

Dit is met name interessant voor de wat jongere gamers onder ons. Je zit er niet op te wachten dat je kind eindeloos veel aankopen doet in de PlayStation Store, die uiteindelijk op jouw creditcard rekening terechtkomen. Met het PlayStation tegoed kun je op een educatieve manier je kind met geld om leren gaan en hem of haar bewust maken van wat de mogelijkheden zijn. Hiervoor zijn games als Fortnite of Minecraft uitermate geschikt.

Zo’n tegoed geeft ze immers een bepaalde waarde die ze aan content kunnen spenderen, met daarbij de boodschap dat ze zorgvuldig met de virtuele centen om moeten gaan. Op is immers op en het wordt niet oneindig toegevoegd. En dat maakt het cirkeltje weer rond. Als volwassene heb je altijd directe controle over je uitgavepatroon. Je zit niet met vervelende verrassingen en het kan als uitstekend middel dienen om kids met geld om te leren gaan.

Met PlayStation tegoed zit je op prepaid basis helemaal goed. Dit uiteraard in een volstrekt veilige en betrouwbare omgeving.