Lifestyle / Media
Media

Hoe leuk: 'Nederlandse The Crown' met Máxima in de maak

Een dag na de 50e verjaardag van Máxima wordt bekend dat onze koningin binnenkort op het 'witte doek' zal verschijnen. Niet de échte Máx, maar gespeeld door een actrice. Het boek 'Máxima Zorreguieta. Moederland' van Marcia Luyten krijgt een eigen tv-serie à la The Crown. Millstreet Films liet dinsdag weten dat ze de filmrechten hebben gekocht van uitgeverij De Bezige Bij.

koningin maxima

Lees ook: Marco Borsato over 'daten' met ex Leontine: 'Kan opnieuw verliefd worden'

Jongere jaren

'Máxima Zorreguieta. Moederland' vertelt het verhaal van de jeugd en afkomst van onze koningin. Mocht de boekverfilming goed ontvangen worden, dan is er grote kans op een tweede seizoen. Het tweede boek 'Vaderland' komt namelijk eind volgend jaar uit. In dit deel zie je Máxima toen ze verloofd was met Willem-Alexander en naar Nederland kwam. 

Er is nog niet veel bekend over de tv-serie. Waarschijnlijk zal Anne de Clercq, bekend van de series Zonder Jas Naar Buiten, Soof en Feuten de regie op zich nemen. De grote vraag is natuurlijk: welke Nederlandse actrice gaat onze Máx vertolken? En wie zal Wim-Lex spelen? To be continued...

maxima boek

Niet zelf gelezen

Natuurlijk weet Máxima over het bestaan van het boek. In een interview met Matthijs van Nieuwkerk vertelde ze dat ze het boek zelf niet wilde lezen, omdat ze liever niet over zichzelf leest.

Lees ook: FOTO: GTST-actrice Bo Maerten bevallen van eerste kindje

Beeld: Getty