Lifestyle / Media
Media

HBO deelt de eerste beelden van Game of Thrones spin-off

Het laatste seizoen van Game of Thrones mocht dan een grote teleurstelling zijn, we kijken alsnog uit naar de aangekondigde spin-offs. De eerste is House of Dragons. Behalve een kleine lijst castleden en magere verhaallijn is er nog weinig bekend over deze prequel serie. Woensdag werd door zender HBO een tipje van de sluier opgelicht. Ze brachten een aantal setbeelden naar buiten. Exciting!

house of dragons

Lees ook: De cast van Game of Thrones: toen versus nu

Game of Thrones spin-off: het verhaal

House of Dragons zal het verhaal van de voorouders van Daenerys Targaryen vertellen. Dus verwacht niet om personages als Ned Stark, Jon Snow, Cersei Lannister of Daenerys Targaryen te zien.

Het speelt zich zo'n 300 jaar voor seizoen 1 van Game of Thrones af. Op dat moment zit Viserys Targaryen op de Iron Throne. Wanneer hij het loodje legt, breekt er een bloederige oorlog uit tussen de Targaryens, die de Dance of the Dragons wordt genoemd. Zoals je misschien weet, pakt deze battle niet goed uit voor het huis. De strijd betekent de ondergang van de Targaryens en hun geliefde draken.

House of Dragons zal ergens eind 2022 op HBO verschijnen.

Eerste beelden House of Dragons

Matt Smith, die je kent van The Crown, speelt prins Daemon Targaryen: de broer van de koning. Viserys' dochter, prinses Rhaenyra wordt gespeeld door Emma D'Arcy. Deze actrice is nog niet erg bekend, maar we vermoeden dat daar snel veranderen in zal komen.

house of dragons

 

Lord Corlys Velaryon, ook wel Sea Snake genoemd, wordt gespeeld door Steve Toussaint. Ook deze acteur is nog geen bekende, hij heeft enkele bijrollen gehad. In het boek waarop de spin-off is gebaseerd is hij de man van Rhaenyra en wordt later de Hand of the King.

house of dragons

 

Tot slot maken we kennis met Otto Hightower (Rhys Ifans) en zijn dochter Alicent (Olivia Cooke). Rhys zul je kennen als Spike uit Notting Hill en de vader van Luna uit Harry Potter. In House of Dragons speelt hij Otto, de huidige Hand of of the King. 

house of dragons

Van drie bekende personages zijn nog geen beelden vrijgegeven. Hoe koning Viserys (Paddy Considine) eruitziet zal nog even geheim blijven...

Lees ook: 8 Vreemdste feitjes over Game of Thrones die je nog niet kende