Lifestyle / Media
Media

De 10 beste Nederlandse films op Netflix

Hoofd uit en Netflix aan. Soms heb je gewoon even zin in een Nederlandse film waarbij je kunt lachen, gieren en brullen. Zet de popcorn maar klaar: van alle films van eigen bodem op Netflix hebben wij de tien leukste uitgekozen!

Lees ook: Netflix-tip: De nieuwe actieserie van de makers van La Casa de Papel

Huisvrouwen bestaan niet

Stereotypes in het huishouden? Die bestaan niet. Deze film is komisch, maar tegelijkertijd ook emotioneel. In deze komedie volgen we lief en leed van twee zussen, Gijsje en Marjolein en hun ‘excentrieke’ moeder Loes. Zij kampen allemaal met hun eigen (gezins)problemen. Allemaal proberen ze samen de balans te vinden tussen hun persoonlijke, professionele en gezinslevens. 

Zwaar verliefd

De grappige en ietwat onzekere dierenarts Isa (Barbara Sloesen) wordt verliefd op het baasje (Jim Bakkum) van een zieke hond. Omdat ze zo druk bezig is met haar zelfvertrouwen terug te krijgen, loopt dit liefdesverhaal niet altijd op rolletjes. 

Alles voor elkaar

Dit noemen we een hilarische filmavond samen met vriendinnen! Deze komedie gaat over vier hartsvriendinnen. Op hun 30e verjaardag komen ze erachter dat hun carrière en liefdesleven totaal niet is wat ze hadden verwacht. Ze proberen elkaar te helpen, maar helaas werkt dit alleen maar tegen. 

Alles is zoals het had moeten zijn

Deze comedy, gebaseerd op een boek van Daphne Deckers, begint al lekker: na de bevalling wilde de vader niks met hun kindje te maken hebben. Hij verlaat haar voor een andere vrouw. De alleenstaande moeder Iris, gespeeld door Barbara Sloesen, vindt een nieuwe liefde in haar drukke leven. En hoe…

Bumperkleef 

Als je zin hebt in een thriller gemixt met een lachfilm, ben je aan het juiste adres bij Bumperkleef. De zelfverzekerde Hans is met zijn gezin onderweg naar zijn ouders. Ze zijn wat later weggegaan dan gepland en begint op de snelweg te bumperkleven achter een wit busje. Dit loopt helemaal uit de hand… ze worden achtervolgd. Of het goed afloopt, moet je zelf gaan zien!

Onze Jongens

Een romkom waar we nooit genoeg van krijgen: Onze Jongens is het Nederlandse antwoord op Magic Mike. Bas heeft een bouwbedrijf dat niet zo goed loopt. Hij besluit om Jorrit (Jim Bakkum) aan te nemen voor het bedrijf, ook al is hij geen goede klusser. Toch brengt hij genoeg geld in het laadje: vrouwen huren de knapperd in om toe te kijken terwijl hij werkt. Dat brengt ze op een briljant idee: ze beginnen een mannenstripclub. Er is ook een vervolg: Onze Jongens in Miami staat ook op Netflix.

Verliefd op Cuba

Naast Verliefd op Ibiza is er ook een versie in Cuba! Loes (Susan Visser) is na haar echtscheiding het vertrouwen in de liefde kwijt. Haar dochter Maartje wilt maar al te graag trouwen met een Cubaan genaamd Rolf. Loes vertrouwt hem niet en vliegt gelijk naar het Caribische eiland om dit gekke idee uit haar hoofd te halen. Tijdens het verblijf op dit eiland leert Loes meer over de liefde dan dat ze ooit had verwacht.

Just say yes

De gloednieuwe Nederlandse Netflix-romkom is sinds april eindelijk te zien! Lotte, een echte sucker voor romantiek, heeft enorme pech. Ze had haar bruiloft al jaren van tevoren gepland, dus als haar vriendje Alex een aanzoek doet is ze door de dolle heen. Maar dan verlaat hij haar opeens. Hoe zuur is dat…

Buladó

Even iets anders: een film die zich in Curaçao afspeelt en een bijzondere vader-dochterverhaal vertelt. De vader Ouira (Everon Jackson) en zijn 11-jarige dochter Kenza wonen in Curaçao, samen met haar opa. Terwijl Ouira juist Kenza zo Nederlands mogelijk wilt opvoeden, praat haar opa gewoon in het Papiaments met haar. Ze spreken een Creoolse taal die wordt gesproken op eiland zoals Curaçao, Aruba en Bonaire.

Ook gelooft haar opa in spiritualiteit van Curaçao. Hierdoor raakt ze in de knoop en moet ze een keuze maken tussen haar rationele vader en spirituele opa.

Soof

Deze film is geestig en toch romantisch. Het gaat over Soof die alle ballen in de lucht probeert te houden. Ze is bijna 40 jaar, heeft drie kinderen en een drukke man die altijd werkt. Daar komt ook nog een slechtlopend cateringbedrijf bij. Dan maakt ze een ongelooflijke switch die haar leven op zijn kop zet.

Lees ook: Deze series kun je in één weekend afkijken