SBS6 zoekt deelnemers die 50 uur lang kunnen dansen (en je kunt 200.000 euro winnen)

Media door Laura D

Je moet het maar kunnen: 50 uur achter elkaar dansen. Altijd al een dansmarathon zoals in Grease mee willen maken? In oktober verschijnt er een driedaagse live marathon op SBS6. En jij kan je opgeven!

Lees ook: In deze bloedstollende Netflix-thriller vind je de liefde van je leven via een DNA-sample

Honderd koppels

Het concept van het nieuwe programma is simpel: 100 koppels gaan de strijd aan: wie kan 50 uur lang dansen? Gelukkig worden alle dansers ondersteund door dj’s en artiesten die optreden. Je moet wel ergens op kunnen dansen natuurlijk. Het koppel dat na vijftig uur nog steeds op de been is krijgt de onbescheiden geldprijs van 100.000 euro.

via GIPHY

Twee waarschuwingen

Presentatrice Wendy van Dijk heeft er al zin in. “Vijftig uur live-televisie, vijftig uur dansen, dit wordt een enorm spektakel wat nog nooit eerder is gedaan.” De dansers worden streng gecontroleerd door een scheidsrechter, die goed oplet of er iemand verslapt. Na twee keer waarschuwingen liggen ze er helaas uit.

Powernap

Gelukkig mogen de koppels af en toe even rust pakken. Ze krijgen namelijk vijf uur de tijd om een powernap te doen. Wanneer dit is mogen ze zelf bepalen. Wel worden de deelnemers ook backstage gefilmd.

Aanmelden

Ben jij de dancing queen die dit wel aankan? Aanmelden is al mogelijk, namelijk hier. Er zitten wel een paar addertjes onder het gras. Elk danskoppel moet bestaan uit een man en een vrouw, zodat de fysieke eigenschappen bij elk stel (ongeveer) gelijk zijn. Ook is meedoen niet gratis: je moet een aanmeldbedrag van 100 euro betalen. Als je 200.000 euro wint, is dat natuurlijk niks...

via GIPHY

Lees ook: VIDEO: Vrouw ontdekt een ruimte achter haar badkamerspiegel en gaat op onderzoek uit