Coronaverveling toegeslagen? Deze dingen kun je thuis met je kids doen

Kinderen door Laura D

Zijn jullie al helemaal uitgepuzzeld en vervelen je kinderen zich tijdens de lockdown? Doorbreek de sleur, trommel je hele gezin bij elkaar en ga wat leuks doen samen! Want er is echt heel veel mogelijk, ondanks dat we eigenlijk nergens heen kunnen. Probeer de volgende dingen eens uit, dan ben je verzekerd van een gezellige dag!

Lees ook: Deze moeder van 11 wil een gezin met 100 kinderen

Kamperen in eigen huis

Zet een tent in je achtertuin, hang allemaal leuke lampjes op en ga lekker met het hele gezin kamperen in je eigen grasveldje! Als je tuin het toelaat, kun je een kampvuur maken en broodjes of marshmallows roosteren.

Regent het of is het toch te koud? Sleep dan alle matrassen naar de woonkamer en hou een pyjamaparty. Maak een groot fort van dekens en kussens, vertel elkaar spookverhalen en ga pas laat slapen. Maak iedereen al vroeg wakker en maak een ochtendwandeling. Een frisse neus halen terwijl de wereld om je heen nog aan het slapen is. Heerlijk!

Maak een speeltuin

Heb je een grote achtertuin? Creëer een heel speelparadijs! Bouw met elkaar een kabelbaan, of koop online een houten schommel, een glijbaanset of een nestschommel. Maak er een hele dag voor vrij en laat je kids helpen om alles in elkaar te zetten. Als het af is kunnen jullie een wedstrijdje organiseren of de hele boel ombouwen tot een hut. Gooi bijvoorbeeld dekens over de schommel heen en je hebt een eigen huisje! De vriendjes en vriendinnetjes van je kinderen zijn nog nooit zo jaloers geweest.

Thuisbioscoop maken

Tijd voor een movie night! Neem een (proef)abonnement op Disney+ of zoek naar de allerleukste kinderfilms op Netflix. Maak een hele line-up met films die iedereen leuk vindt en regel een beamer. Haal genoeg snacks in huis, zoals cola en chips. Je kunt er ook een DIY-projectje van maken. Koop een zak popcornmaïs en gooi het in een pan (met deksel). Luister met z’n allen naar het geluid totdat je lekkere verse popcorn hebt. Maak daarnaast een gezellig zithoekje waar je de hele avond en/of nacht comfy kan relaxen.

Samen bakken

Haal de kok in jezelf naar boven! Haal oude koekvormpjes uit de kast en koop alle ingrediënten voor koekjes bij de supermarkt. Voor het leukste effect scoor je een paar koksmutsjes en schortjes. Klaar met koekjes bakken? Ga verder met cake, taart, of maak je eigen brood. Je keuken heeft nog nooit zó lekker geroken.

Modeshow met vuilniszakken

Laat jullie creativiteit de vrije loop. Ga met alle knutselspullen die je in huis kan vinden aan de slag om de allermooiste outfits te maken. Knip gaten in een vuilniszak voor armen en hoofd en plak je nieuwe outfit helemaal vol met glitters, nepvacht, strass-steentjes enzovoorts. Bouw dan de woonkamer om tot échte catwalk. Laat jullie zelfgemaakte outfits aan elkaar zien, natuurlijk wel met fantastische muziek waarop je kids zich helemaal een model voelen.

Speurtocht door je huis maken

Ga op avontuur! Maak een plattegrond van je huis. Laat het papier er oud uitzien door hem door zand te rollen en de randjes met een aansteker te bewerken. Verzin een looproute en maak opdrachten die je kids ondertussen uit moeten voeren. Verstop bijvoorbeeld briefjes met de volgende clue, of schrijf buiten met stoepkrijt dingen op de stenen. Maak het zo gek als je zelf wil, zolang je kinderen maar plezier hebben! Zorg ook voor een (lekkere) schat aan het einde van de tocht. Denk bijvoorbeeld aan hun lievelingssnoepjes in een mooi doosje die ze op moeten graven, of verstop een lief cadeautje ergens in de kast.

Themadag

Kunnen jullie niet op vakantie dit jaar? Dan haal je het land toch naar je eigen woonkamer? Organiseer een themadag. Op deze dag zijn jullie bijvoorbeeld helemaal in het thema van  Italië. Versier het huis in de kleuren van de vlag en kleed je huis zo Italiaans mogelijk aan. Bak een zelfgemaakte pizza, of maak een échte Italiaanse pasta met z’n allen. Praat de hele dag met een accent (en natuurlijk het handgebaar) en draai de hele dag Italiaanse ballads. Voor jezelf schenk je natuurlijk een groot glas Italiaanse wijn in, terwijl je kindjes aan het smikkelen zijn van zelfgemaakte pizza. Ultiem genieten!

Lees ook: Van Hermelien tot NASA: 7 keer te schattige kostuums voor kinderen